Werkvoorbereider

Aan de slag als Werkvoorbereider Projecten Utiliteit

Het bouwen van intelligente gebouwen vraagt om een intelligente afstemming. Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat iedereen die betrokken is bij een project goed samenwerkt, en dat ze de juiste informatie en de juiste materialenhebben. Van de voorbereiding tot en met de inbedrijfstelling. Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Nigel die zojuist de stap van Werkvoorbereider naar Projectcoördinator heeft gemaakt:

Nigel over zijn vak als projectcoördinator

Een gezellig bedrijf

“Ik ben gestructureerd en collegiaal. Samenwerken gaat me makkelijk af. Dat is ook belangrijk in deze functie. Ik werk tenslotte samen met veel verschillende mensen. Van engineers en inkopers tot monteurs. Van dat sociale aspect van mijn werk kan ik erg genieten. Dit is een gezellig bedrijf, waar mensen iets voor elkaar over hebben. ”

Meerdere disciplines

“Ik doe veel renovaties. Het gaat daarbij vooral om het duurzamer en slimmer maken van kantoorpanden. Meestal werk ik op kantoor. Ongeveer een kwart van mijn tijd ben ik buiten de deur. Vaak is op het project, ensoms moet ik bijvoorbeeld ook bij de opdrachtgever langs voor een overleg. Op dit moment zijn we bezig met een kantoorpand in Oss. Dit is echt een geïntegreerd project, waarin meerdere technische disciplines samenkomen. Dus niet alleen de werktuigbouwkundige installaties maar ook de elektrotechnische installaties en bouwkundige werkzaamheden.”

“Dit is een gezellig bedrijf, waar mensen iets voor elkaar over hebben.”

Kom werken bij een topclub!

Bekijk onze vacatures in de Utiliteit.

Diversiteit

“Wat hier ontzettend leuk is, is de diversiteit. Niet alleen in werkzaamheden maar ook in projecten. De ene keer gaat het om een warmtepomp plaatsen, de andere keer om een complete renovatie. Ik ooit was betrokken bij een ziekenhuis. Het is te gek om aan zo’n groot ziekenhuis te werken. Qua installaties zit daar echt alles in. En het is vrij complex. Voor elk deelproject maak je een werkplan. Alle risico’s moeten bekend zijn. Het ziekenhuis moet tenslotte wel gewoon door kunnen werken. Patiënten mogen geen last hebben van de werkzaamheden die we uitvoeren.”

Voldoende ontwikkelmogelijkheden

“Ik heb een werktuigbouwkundige achtergrond, maar ondertussen gaat mijn kennis veel verder. En ik probeer mijn kennis steeds verder te verbreden. Zo volg ik nu een opleiding over elektrotechniek voor werktuigkundigen. Croonwolter&dros stimuleert mijn ontwikkeling. Je kunt altijd beurzen en seminars bezoeken en er zijn e-learnings en interne cursussen over elk denkbaar onderwerp. Van omgaan met gevaarlijke stoffen tot gelijkstroom. En natuurlijk houd ik veranderingen in het vakgebied bij. Dat kan ook niet anders. Als je van techniek houdt, dan doe je dat uit jezelf.”

“Natuurlijk houd ik veranderingen in het vakgebied bij. Als je van techniek houdt, dan doe je dat uit jezelf.”

Ambitie

“Er zijn hier meer dan voldoende doorgroeimogelijkheden. Stel dat ik op een gegeven moment niet meer gelukkig ben in de utiliteit, dan zijn er binnen ons bedrijf genoeg kansen binnen ons bedrijf, bijvoorbeeld bij de divisie industrie of in maintenance. Zelf wil ik later wel doorgroeien naar projectleider. Als je zo’n ambitie hebt, dan denkt Croonwolter&dros echt met je mee over hoe je dit kunt bereiken.”

Ook werken bij Croonwolter&dros?

Team Recruitment
Recruitment
Neem contact op met ons Recruitmentteam.