Werkvoorbereider

Aan de slag als Werkvoorbereider Projecten Industrie

Het bouwen van intelligente gebouwen en objecten vraagt om een intelligente afstemming. Als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor de planning van projecten.  Jij bepaalt wanneer er wat moeten gebeuren en welke professionals er nodig zijn. Je zorgt ervoor dat alle betrokkenen goed samenwerken, en dat ze de juiste informatie en de juiste materialen en gereedschappen hebben. Van de voorbereiding tot en met de inbedrijfstelling. Je voert overleg met engineering, de uitvoering en werkt samen met de afdeling inkoop. Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Niels:

Bekijk onze vacatures in de Industrie

Niels over zijn vak als werkvoorbereider 

Verder ontwikkelen

“Ik ben 9 jaar geleden bij Croonwolter&dros begonnen als leerling-monteur. Daarna heb ik meerdere functies gehad. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en veel kennis vergaard. Ik wil me graag nog verder ontwikkelen. Het lijkt me fantastisch om het ooit tot projectleider te schoppen.”

Technisch uitdagend

“Op dit moment houd ik me vooral bezig met hoogspanningsstations. We werken hierbij samen met een ander bedrijf. Zij doen de primaire systemen, wij nemen de secundaire systemen voor onze rekening: de besturingsdelen, zeg maar alles wat er in de hoogspanningskasten zit. Technisch is dat heel uitdagend. Je moet echt de schema’s induiken.”

“Het lijkt me fantastisch om het ooit tot projectleider te schoppen.”

Verantwoordelijk werk

“Veiligheid is extreem belangrijk als je met hoogspanning werkt. Je kunt niet zomaar een kabel van a naar b trekken. Daar gaat heel wat voorbereiding en overleg aan vooraf. Wie doet wat? Wanneer? Waar moeten de monteurs zich melden? Alles moet kloppen. Er zijn enorm veel bedrijven en huishoudens afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk. Fouten maken is uitgesloten. Dat is een verantwoordelijkheid die ik wel voel.”

Systemen worden slimmer

“Ook in de hoogspanning zie je het belang van data toenemen. We passen bijvoorbeeld steeds meer glasvezel toe. Systemen worden steeds slimmer. Alles communiceert met elkaar en moet centraal aangestuurd kunnen worden op afstand.”

“Hoewel dit bedrijf groot is, zijn de lijntjes kort.”

Alles goed geregeld

“Croonwolter&dros is een groot bedrijf waar alles perfect geregeld is. Van de werkkleding tot de secundaire arbeidsvoorwaarden. En je kunt hier echt alle kanten op: hoogspanning, laagspanning, werktuigbouw, automatisering … je komt hier altijd terecht op de plek waar je het best tot je recht komt. En hoewel het bedrijf groot is, zijn de lijntjes kort. Iedereen werkt heel zelfstandig maar als er iets is, staat iedereen voor elkaar klaar. Dat zorgt voor een fijne sfeer.”