Trainee

Aan de slag als Trainee in de Infra

Uitdaging, samenwerken, verantwoordelijkheid en ontwikkeling. De vier kernwoorden van het traineeship van Croonwolter&dros. Jaarlijks geven wij aan een selecte groep ambitieuze, recent afgestudeerde hbo’ers en wo’ers de kans om zichzelf te ontwikkelen. Je kunt een traineeship volgen gericht op Engineering, Projectmanagement, Finance of een ander vakgebied binnen één van onze divisies, ventures of stafafdelingen. Na je traineeship snap jij precies waar wij als organisatie voor staan en wat er nodig is om samen met je collega’s de volgende stappen te zetten in de groei van het bedrijf. Je stroomt door naar een verantwoordelijke functie met impact in het hart van het bedrijf, omdat je hebt laten zien dat je hiervoor de ambitie en potentie hebt. Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Rogier. 

Meer weten over onze Traineeships?

Rogier over zijn traineeship 

Voordelen van een traineeship

“Ik heb in Wageningen gestudeerd en daar de master Geographic Information Science voltooid. Na mijn afstuderen wist ik niet goed welke kant ik op wilde. Daarom wilde ik graag een traineeship volgen. Je verdient dan gewoon een salaris maar je hebt tegelijk de kans om veel te zien en mee te maken. Zo kom je erachter wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daarnaast helpt het je ook in je persoonlijke ontwikkeling.”

Wat je hier doet, doet ertoe

“Ik heb me in verschillende traineeships verdiept. Croonwolter&dros sprong er voor mij echt tussenuit. Ik vond de techniek heel interessant. Maar het waren de projecten die me over de streep trokken. Bij dit bedrijf heb je echt impact op de omgeving. Wat je hier doet, doet ertoe.”

Goed begin

“Het traineeship begon meteen al goed. De eerste dag volgden we met alle trainees een uitgebreid programma, waarbij we onder meer een bezoek brachten aan een grote klant uit de industrie om daar een installatie te bekijken. Heel indrukwekkend.”

“Het waren de projecten die me over de streep trokken - wat je hier doet, doet ertoe.”

Vrijheid

“Tijdens een traineeship doe je 4 opdrachten. Ik vond het mooi dat ik de vrijheid kreeg om mijn eigen route te bepalen. Ik kreeg de ruimte om rond te kijken en zelf te bepalen waar ik mijn projecten wilde doen.”

Tender

“Mijn leukste opdracht was denk ik mijn laatste. Ik heb meegewerkt aan een tender. In 5 maanden werkten we aan een onderbouwde offerte en een plan van aanpak. Ik had de rol van tendercoördinator en was zowel coördinerend, administratief als strategisch bezig. In totaal ging het om een bedrag van zo’n 100 miljoen euro. Ik vind het heel mooi dat je als starter aan zo’n groot project mag meewerken.”

“Als je zegt dat je een trainee bent, opent dat deuren.”

Deuren gingen open

“Ik merkte dat veel managers graag met trainees werken. Ze wezen bijvoorbeeld op interessante klussen, opdrachten die niet standaard zijn. Zo mochten een aantal mede-trainees zich storten op het strategisch plan van een van de divisies. Als je zegt dat je een trainee bent, opent dat deuren.”

Begeleiding

“De begeleiding was top. Je krijgt een coach toegewezen. Ik vond dat erg fijn en heb zeker elke twee weken met hem om de tafel gezeten. Hij hielp me niet alleen als sparringpartner, maar zette bijvoorbeeld ook zijn netwerk in. Daarnaast volgde ik trainingen. Eén van die trainingen werd gegeven door de bestuursvoorzitter. Dat laat wel zien wat voor soort bedrijf Croonwolter&dros is: een platte organisatie met veel ambitie en enthousiasme.”

“In dit traineeship kom je erachter wat je leuk vindt en waar je goed in bent.”

Ondernemerschap

"Ik heb Croonwolter&dros beleefd als een heel ondernemend bedrijf. Iedereen is erg gemotiveerd om het best mogelijke product te maken. Je ziet dat mensen veel binding hebben met een project en veel eigenaarschap ervaren.”

Jezelf leren kennen

“Ik ben enorm gegroeid tijdens mijn traineeship. Ik heb veel technische kennis opgedaan en heel wat skills geleerd. Maar het belangrijkste is dat ik mezelf heb leren kennen. Ik weet nu welke kant ik op wil, in wat voor bedrijfscultuur ik wil werken en wat ik nog wil bereiken. Dat is enorm waardevol.”

Contact

Marjolein de Groot-Aertssen
Manager Leren & Ontwikkelen
Meer weten? Neem contact op met Marjolein