Het verhaal van Paul

Aan de slag als trainee

Ben jij een ambitieuze young professional? Croonwolter&dros heeft  een uitdagend traineeship voor wo’ers en hbo’ers. Via verschillende opdrachten maak je kennis met alle facetten van ons bedrijf. Van techniek, commercie en processen tot financiën en management. Zo word je in twee jaar tijd klaargestoomd voor een managementfunctie. Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Paul. Hij heeft het traineeship eerder doorlopen is inmiddels werkzaam als Programmamanager binnen onze venture Cyber Security.

Paul over zijn traineeship 

“Het mooiste aan het traineeship vind ik dat je het bedrijf echt van alle kanten leert kennen. Bij het ene project ben je misschien heel operationeel bezig en bij het volgende juist op strategisch niveau. De ene opdracht kan bij Infra zijn en een andere bij Industrie. Je spreekt mensen van alle niveaus, van monteur tot directie.”

Een frisse blik

 “Ik heb Chemische Technologie gestudeerd en daarna de master Engineering and Policy Analysis aan de TU Delft gevolgd. Ik had dan ook geen enkele ervaring in de technieksector. Dat heeft als voordeel dat je alles met een frisse blik bekijkt. Ik stel vragen die anderen niet meer stellen . ‘Waarom doen we dingen eigenlijk op deze manier? Kan het niet anders?’”

"Als trainee spreek je mensen van alle niveaus, van monteur tot directie.”

De juiste tooling

“In het  tweede project onderzocht ik met welke tooling we ons ontwerpproces naar een hoger niveau konden brengen. Wat hebben gebruikers nodig? Wat kan de software? Het onderzoek levert uiteindelijk geen product op, maar is wel belangrijk voor de toekomst van het bedrijf. “

Nieuwe manieren van werken

“Is de bouw- en technieksector innovatief? Nee. Er leven veel nieuwe ideeën, dat wel. Zeker op het gebied van automatisering is veel veranderd. Kijk alleen al naar alle intelligentie die we tegenwoordig aan gebouwen kunnen toevoegen. De manier waarop bedrijven werken, is echter vaak al decennia hetzelfde. Daar valt nog veel te winnen. Het kan slimmer, sneller, goedkoper en veiliger. Bijvoorbeeld door meer gebruik te maken van configuration lifecycle management.”

“Croonwolter&dros is een bedrijf dat de noodzaak om te innoveren heel duidelijk ziet”

Open voor verandering

“Croonwolter&dros is een bedrijf dat de noodzaak om te innoveren heel duidelijk ziet. Er is een enorme drive om te veranderen. Iedereen staat open voor verbeteringen en nieuwe ideeën. Dat is een van de redenen dat het zo leuk is om hier te werken. Je kunt hier echt van belang zijn voor de toekomst van het bedrijf en die van de sector.”

Big Data en het internet-of-things

“Big Data en het internet-of-things zijn ontwikkelingen die de komende tijd van groot belang worden. Denk alleen al aan Maintenance.  Je zou LED’s bijvoorbeeld al kunnen vervangen als je op afstand ziet dat het maximaal aantal branduren bijna bereikt is, en niet pas als de klant belt omdat een lamp kapot is. Zo zijn er vele toepassingen denkbaar.”

“Iedereen staat open voor verbeteringen en nieuwe ideeën. Dat is een van de redenen dat het zo leuk is om hier te werken.”

Contact

Marjolein de Groot-Aertssen
Manager Leren & Ontwikkelen
Meer weten? Neem contact op met Marjolein