Traineeship Frits

Uitdaging, samenwerken, verantwoordelijkheid en ontwikkeling. De vier kernwoorden van het traineeship van Croonwolter&dros. Jaarlijks geven wij aan een selecte groep ambitieuze, recent afgestudeerde hbo’ers en wo’ers de kans om zichzelf te ontwikkelen binnen een bepaald vakgebied. Zo kun je een traineeship volgen gericht op Engineering, Projectmanagement, Finance of een ander vakgebied binnen één van onze divisies, ventures of stafafdelingen. Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Frits. Hij doorloopt een traineeship binnen onze divisie Industrie.

Ik word uitgedaagd

Ik heb in Delft gestudeerd, eerst lucht- en ruimtevaarttechniek  en mijn master gehaald in duurzame proces- en energietechnologieën. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een traineeship. Croonwolters&dros sprak me erg aan. Hier word ik uitgedaagd om me in de divisie Industrie twee jaar lang in te zetten binnen uiteenlopende vakgebieden en werkzaamheden. Momenteel werk ik een half jaar in een bedrijf dat actief is in diverse markten over de hele keten.

"… in het oog springende projecten.. "

Hier gebeurt het

Met een klein team van zes mensen werk ik aan een nieuwe dienstverlening, het balanceren van elektriciteitsnetwerken. Wat doen we met de pieken en dalen van de wind- en zonne- energie? Hoe minimaliseren we het verschil tussen vraag en aanbod? Ik zit aan tafel met collega’s en klanten in het hele land. De hele energiesector gaat de komende tien jaar op zijn kop. Nu gebeurt het, iedereen is aan het pionieren. Heel gaaf en ik krijg de kans om hier aan mee te doen!

"Nu gebeurt het … en ik krijg de kans om hier aan mee te doen!"

Ik weet wat ik kan

Er is hier ook volop aandacht voor je soft skills. Je leert jezelf beter kennen en je ontwikkelt jezelf tot een completer persoon. Waar mijn talenten liggen? Zelf ben ik geen geboren verkoper, weet ik nu. Ik ben veel meer iemand van de strategie en organisatie. Een lange termijndenker, een schaker die drie zetten vooruit denkt. Heel belangrijk wanneer je wilt doorgroeien naar een positie in het management.

"…oprecht en maatschappelijk betrokken bedrijf.."

De echte wereld

Op de universiteit leer je de ideale wereld kennen, een wereld waarin alles klopt. Hier ontdek ik dat de realiteit soms tegenvalt ten opzichte van de theorie. Ik heb leren omgaan met tegenslagen, maar als het dreigt fout te gaan heb je hier het juiste vangnet. Zo heb ik een prima coach, een innovator, lid van het MT met een dijk van een ervaring. Dat is precies wat ik nodig heb. Croonwolter&dros is een interessant bedrijf met veel in het oog springende projecten, denk maar aan Rotterdam Centraal en de Coentunnel. Maar het is vooral een oprecht en maatschappelijk betrokken bedrijf vind ik. Met een cultuur waarin de focus is gericht op klanten en medewerkers, meer nog dan op marges en winst. Een plek waar ik me thuis voel.

Meer weten?

Marjolein de Groot-Aertssen
Manager Leren & Ontwikkelen
Meer weten? Neem contact op met Marjolein