Technicus Brandmeldinstallaties

Aan de slag als technicus brandmeldinstallaties 

Als technicus brandmeldinstallaties ben je verantwoordelijk de service en het onderhoud van brandmeldinstallaties. Je geeft leiding aan een team van servicetechnici en bent verantwoordelijk voor het beheer van meerdere gebouwen. Wil je meer weten over deze functie ? Lees hieronder het verhaal van Richard:

Bekijk onze vacatures in de Utilteit

Richard over zijn vak als Technicus Brandmeldinstallaties

Leidinggeven

Als technicus brandmeldinstallaties ben ik verantwoordelijk voor de service en het onderhoud van brandmeldinstallaties. Ik geef leiding aan een team van 4 servicetechnici en heb rondom een luchthaven 60 panden onder mijn beheer.

"...Ik heb 60 panden onder mijn beheer...'

Diversiteit

Brandmeldinstallaties zijn er in vele maten en typen. Natuurlijk afhankelijk van de grootte van de locatie. En van het merk. Die diversiteit maakt het werk afwisselend. Er zijn installaties waar we het jaarlijks onderhoud in een dag doen. En soms zijn we een week bezig.

Veelzijdig

Mijn taak is het inplannen van het team. Ik zorg dat storingen en klachten opgelost worden. Ik maak rapportages van de punten die ze tegenkomen bij het onderhoud en hang er een prijs aan. Dagelijks spreek ik de klant. Over storingen, klachten, onderhoud of kleine verbouwingen, die regelen we ook.

"...Brandmeldsystemen kunnen geen branden voorkomen, maar wel rampen..."

De veiligheid van mensen

Ik sta er niet elke dag bij stil, maar we zijn natuurlijk bezig met bescherming en veiligheid. Natuurlijk allereerst met de veiligheid van de mensen in de gebouwen. Brandmeldsystemen kunnen geen branden voorkomen, maar wel rampen.

Peperdure spullen

We hebben ook te maken met ruimtes waar peperdure spullen in staan. Vliegtuigen, motoren, noem maar op. Bovendien zijn hangars gekoppeld aan platformen. De brandweer moet snel kunnen handelen om te voorkomen dat een brand invloed heeft op de rest. Brandmeldinstallaties zijn dus van enorm economisch belang. Het kost goud als je geen vracht kunt laden bijvoorbeeld.

"... De brandweer moet snel kunnen handelen..."

Risicovolle ruimtes

In de meest risicovolle ruimtes zijn de installaties ook altijd gekoppeld aan een sprinklerinstallatie. Die sprinkler blust de brand in feite. Met water of schuim, er is veel mogelijk.

Innovaties

De innovaties in brandmeldinstallaties gaan steeds verder. Dat maakt het werk natuurlijk ook afwisselend en interessant. Alles gaat nu in de richting van draadloze systemen. Dat scheelt een hoop hak- en breekwerk. Steeds meer merken krijgen hun draadloze systemen goedgekeurd. Een andere innovatie is het uitlezen van installaties via onze laptops of smartphones. Dat is steeds vaker mogelijk en natuurlijk erg handig omdat we veel op afstand kunnen doen.

Mooi werk, en leuk team

Ik zie mezelf nog een hele tijd zitten bij Croonwolter&dros. Ik heb het naar mijn zin, het is mooi werk en ik heb een leuk team. En als ik nog een keer weg zou willen bij de luchthaven, dan kan ik zo switchen naar een ander project. Dat is weer het voordeel van een groot bedrijf.

Contact

Team Recruitment
Recruitment
Meer weten? Neem contact op met ons Recruitmentteam.