TAI & Water: Slimme automatisering bij waterbedrijven 

Wilt u de efficiency van de processen binnen uw waterschap of drinkwaterbedrijf verhogen en de kosten verlagen? Energiezuiniger werken? Verschillende locaties centraal kunnen bedienen en storingen sneller oplossen? Slimme automatisering in de waterketen maakt dat mogelijk. Dankzij sensoren en IoT speelt u makkelijker en sneller in op de steeds extremer wordende weersomstandigheden. Zo voorkomt u riooloverstromingen bij grote regenbuien en houdt u grip op het peilbeheer.

Peter Withagen
Manager Watermarkt

Thuis in de watersector

TAI heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen, realiseren, onderhouden en optimaliseren van procesautomatisering voor afvalwater-, oppervlaktewater- en drinkwatersystemen. Wij kennen de processen en de automatiseringssystemen. Daarom helpen we u graag bij het duurzamer, efficiënter, veiliger en beter voorspelbaar maken van uw processen en assets. Of het nu gaat om renovatie of nieuwbouw van een gemaal. Om het beheren van een complexe en complete waterzuivering. Of om efficiënter alarmmanagement.

PLC/SCADA en DCS-oplossingen

We bieden PLC/SCADA en DCS-oplossingen voor de besturing en bediening van de processen, het virtualiseren van server- en clientsystemen en het realiseren van centrale bediening en besturing. Via data-analyse, inzichtelijke rapportages van proceswaarden en alarmmanagement helpen we uw operators en procestechnologen hun taak beter uit te voeren. U kunt uw gehele project van A tot Z aan ons uitbesteden. Of u schakelt ons in als onderdeel van een bouwteam.

Z-info: de standaard in de zuiveringswereld

Onze nauwe samenwerking met de waterschappen leidde tot de ontwikkeling van informatie- en rapportagesysteem Z-info, dat inmiddels de standaard is in de zuiveringswereld. Z-info verwerkt alle ongestructureerde data van bijvoorbeeld debieten, monsternames, energieverbruik en slibtransporten en verwerkt dat tot presentabele informatie en rapportages op maat.

Gespecialiseerd in water

We hebben veel ervaring met de processen in de waterwereld en koppelen onze uitgebreide markt- en proceskennis aan diepgaande IT- en OT-expertise.

Meer gemak, minder kosten

Met innovaties als IoT en kunstmatige intelligentie zorgen we voor een efficiënter proces en verlagen we de risico’s én uw kosten.

Integrale oplossing

U heeft één aanspreekpunt voor zowel de hardware-kant (van sensor en actor tot de apparatuur in het datacenter) als de software-kant (programmering van de besturing tot vergaande data-analyse).

24/7 Support

Wij zijn het gewend om in een dynamische omgeving te werken aan projecten. Daarbij zijn wij ons ervan bewust dat het zuiveringsproces altijd door moet gaan.

Unieke markt, unieke oplossingen

De waterwereld is een unieke markt met unieke uitdagingen. 

  • We zien een toenemende behoefte aan centrale bediening en besturing van de geografisch verspreide assets. Veel assets zijn nog niet daarop ingericht. Hoe los je dat slim op?
  • Veel installaties zijn nog niet afgestemd op de huidige klimaatveranderingen. Periodes van extreme droogte of juist extreme regenval komen steeds vaker voor. Hoe voorkom je overstromingen en problemen met het oppervlaktewater?
  • Ook modulariteit speelt een steeds grotere rol bij de gewenste flexibiliteit en de behoefte aan standaardisatie.

Al deze uitdagingen vragen om specifieke kennis. Enerzijds van de waterwereld. Anderzijds van digitalisering, informatisering, automatisering en standaardisering. TAI heeft die kennis als geen ander in huis.  

Wij ontwikkelen al tientallen jaren slimme automatiseringsoplossingen voor waterbedrijven. Oplossingen waarin internet of things, big data, artifical intelligence en machine learning steeds vaker een rol spelen.

Samenwerken als één team

De sleutel tot succes? Samenwerken als één team. Samenwerken, teamcommunicatie, plannen, organiseren en integraal denken. Met TAI haalt u specialisten aan boord die op dit vlak absoluut hun verantwoordelijkheid nemen. We zijn al snel de drijvende kracht in uw projectteam.

Onze samenwerking met u als opdrachtgever noemen we de Bouwteam+ aanpak. Een ‘Geen-Gedoe-aanpak’ waarbij het gezamenlijk belang en optimaal rendement voorop staan.

Wilt u daar meer over weten? Neem dan vooral contact op.

Aan de slag met TAI & Water?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!