TAI Infra: Slimme automatisering en digitalisering in infra

Nieuwbouw en renovatie van tunnels, bruggen en sluizen zijn complexe trajecten. Ze mogen zo min mogelijk hinder en stremmingen opleveren. Tijdens de bouwfase, maar ook tijdens de exploitatie zijn een hoge beschikbaarheid en aantoonbare veiligheid cruciaal. Slimme automatisering en informatisering zijn daarbij onmisbaar.

Datzelfde geldt voor het efficiënter en veiliger maken van processen. Bijvoorbeeld door kunstwerken centraal te bedienen, bewaken en besturen. Ook daarbij spelen automatisering en informatisering een hoofdrol.

Danny Gooijers
TAI Manager Infra

Automatiseerder van baanbrekende infraprojecten

TAI is niet zomaar een automatiseerder. Als onderdeel van Croonwolter&dros brengen wij meer dan 140 jaar infra-ervaring aan tafel. Veel baanbrekende infraprojecten in Nederland zijn mede door ons gerealiseerd. Dat is prettig voor u. Zo’n partner die infra ademt. Die de complexiteit begrijpt. En het belang van een snelle ‘First Time Right’ oplevering.

Zelfs extreem complexe technische omgevingen leveren we snel en aantoonbaar veilig op. We zijn hiertoe in staat omdat we als system integrator alle disciplines in eigen huis hebben en vaak in elke fase betrokken zijn. Van de ontwerp- en testfase tot de inbedrijfstelling, oplevering en onderhoudsfase.

Door onze integrale aanpak en specialistische kennis van tunnels zijn we in staat om de complete techniek voor nieuwe tracés te realiseren en onderhouden. Maar ook voor renovatie en meerjarig onderhoud van kunstwerken is TAI de juiste partner.

Ervaren specialist

Met 140 jaar ervaring weten we precies welke ontwikkelingen en uitdagingen er zijn in de infrawereld. We hebben alle expertise in huis om uw kunstwerk snel en succesvol te ontwerpen, bouwen, onderhouden of renoveren.

Snelle oplevering

Door een Digital Twin van uw object te maken, kunnen we uw systeem al testen en valideren voordat het gebouwd is. Daardoor kunnen we zelfs zeer complexe trajecten snel en aantoonbaar veilig First Time Right opleveren.

Digitale aantoonbaarheid

Via Model Based System Engineering kunnen we data vanuit het ontwerp, de realisatie en testen volledig naast elkaar traceren, wat zorgt voor extra aantoonbare veiligheid én snelle oplevering.

Eén aanspreekpunt

Als onderdeel van system integrator Croonwolter&dros hebben wij alle expertise in eigen huis en nemen we de lead waar nodig. U heeft één aanspreekpunt voor elke discipline, van ontwerp en bouw tot informatisering en onderhoud.

Samenwerken aan de infrastructuur van morgen

De infrastructurele uitdagingen van Nederland vragen om partners met domeinkennis en innovatiekracht. TAI is zo’n partner en voegt daar nog wat extra’s aan toe: teamcommunicatie, betrokkenheid en eigenaarschap.

Als ervaren technisch automatiseerder en system integrator hebben we de power om teams en projecten naar een hoger level te brengen. Binnen teams zijn we daarom vaak de verbindende en drijvende kracht. We zien al snel wat er werkelijk nodig is. Wat de vraag achter de vraag is. Waar innovatie het verschil maakt. En hoe we daar samen het beste vorm aan geven.

Innoveren zit sowieso in ons bloed. Zo waren we eerste in de operationele techniek die agile werken invoerde. De eerste met volledig werkende simulatiemodellen. De eerst die automatisch testen toepaste. En de eerste die binnen tijd en budget tunnels opleverde. Waaronder ’s werelds eerste energieneutrale tunnel.

Renoveren volgens het boekje

Werken aan de infrastructuur van morgen begint bij de infrastructuur van vandaag. Veel kunstwerken in Nederland zijn al jaren geleden gebouwd. Om de veiligheid te garanderen, zullen veel tunnels, bruggen en sluizen de komende jaren gerenoveerd moeten worden. Het gaat vaak om langdurige uitvoeringstrajecten, met een grote impact op de doorstroming en soms met tussentijdse verandering van wetgeving en veiligheidseisen.

Schakelt u TAI in als automatiseringspartner voor uw renovatietraject? Dan weet u zeker dat uw kunstwerk aan de juiste eisen voldoet, snel en met zo min mogelijk hinder wordt opgeleverd en aantoonbaar veilig is.

Wilt u meer weten over onze automatiseringsexpertise binnen infra? Neem dan vooral contact op.

Aan de slag met TAI Infra?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!