Slimme automatisering voor duurzame, maar complexe energiesystemen

De energietransitie, klimaatdoelen en netcapaciteit in Nederland stellen veel partijen in de energiemarkt op de proef. De energie-intensieve industrie. Eigenaren van (offshore) wind- en zonneparken. Netbeheerders. Traders. Tuinders, gebouweigenaren, projectontwikkelaars, overheden, industrieterreinen en havenbedrijven.

Bij welke partij u ook behoort, slimme automatisering is een onmisbare sleutel in uw energievraagstuk rondom warmte/koude, waterstof, elektra en de rol van opslag daarin. TAI, de technische automatiseringstak van Croonwolter&dros, geeft u die sleutel graag in handen. Complexe technische energiesystemen automatiseren en integrale systeemoplossingen opleveren is ons specialisme.

René Hooiveld
Commercieel Directeur TAI

Onze diensten in digitalisering

Digitalisering van onderstations

De versnelling van de energietransitie, het tekort aan technisch geschoolde arbeidskrachten en een toenemende penetratiegraad van duurzame energiebronnen op het energienet vraagt om standaardisatie en OEM-onafhankelijke digitalisering van onderstations van TSO en DSO’s. Binnen Croonwolter&dros hebben wij ervaring met het ontwerp en de realisatie van digitale onderstations.

Meer >>

Energiemanagement van wijken en gebieden

De transitie naar een decentraal duurzaam energiesysteem vraagt om digitale oplossingen om knelpunten zoals netcongestie en hoog oplopende kosten (meer koper in de grond) een halt toe te roepen. Ons in de praktijk ontwikkelde energie- en assetmanagementsysteem is zo’n oplossing. Het ontsluiten en aanbieden van flexibliliteit aan energiehandelaren levert zelfs nieuwe verdienmodellen op voor onze klanten en voor de handelaren zelf.

Meer >>

Energiemanagement van gebouwen

Projectontwikkelaars en gebouweigenaren willen een zo duurzaam mogelijk en energiezuinig gebouw zonder concessies te doen aan het binnenklimaat. Onze automatiseringsspecialisten kijken niet alleen naar het ontwerp en de materialen maar ook naar het gebruik van het gebouw om met passende geïntegreerde oplossingen te komen.

Meer >>

Overkoepelend SCADA-systeem voor duurzame energieopwekkers

Producenten van duurzame energie staan voor nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen. Centrale, real-time bewaking van alle duurzame energie-assets op afstand, onafhankelijk van locaties en OEM maken wij mogelijk met onze in-house ontwikkelde SCADA-systeem.

Meer >>

Cyber security

Digitalisering van het energiesysteem vraagt om een veilige en betrouwbare omgeving waarin de kritische infrastructuur van onze klanten wordt gewaarborgd. De cyber security experts van Croonwolter&dros zorgen daarvoor.

Meer >>

Service & Onderhoud

Naast ontwerp, bouw, testen en inbedrijfsname verzorgen wij ook het onderhoud van de digitale assets van onze klanten. Onze dienstverlening varieert van on-site support tot bewaking en probleemoplossing op afstand 24x7 of 5x8. Afhankelijk van de behoefte van onze klanten bieden wij een keur aan mogelijkheden.

Meer >>

Onze technologieën

Helinks

Voor de standaardisatie, OEM-onafhankelijke ontwikkeling en onderhoud van digitale substations hanteren wij de aanpak van top-down engineering voor de typicals die het gedrag van verschillende typen assets in het energiesysteem definiëren. De tool ‘Helinks’ speelt een centrale rol daarin.

Energy- & Asset Management Solution (EAMS)

Voor zowel het registreren, monitoren, aansturen en onderhouden van duurzame energie-assets als het ontsluiten en eventueel aanbieden van flex aan energiehandelaren hebben wij onze Energy- & Asset Management Solution (EAMS) ontwikkeld en bij verschillende klanten geïmplementeerd.

Substation Automation & Asset Management Solution (SAAMS)

SAAMS is een in-house ontwikkeld OEM-onafhankelijk SCADA-systeem voor de centrale bewaking en aansturing van een groot aantal wind- en zonneparken die elk gebruik maken van hun eigen SCADA-systeem. Zo kunnen energieproducenten snel en makkelijk alle hun kostbare assets op verschillende locaties in één overzicht op afstand zien en aansturen.

Asset Management Module

De digitalisering van het energiesysteem resulteert in de toetreding van een nieuwe type asset in het asset arsenaal van onze klanten: digitale assets. Deze assets zijn dynamisch en veeltallig. Dit plaatst het onderhoudsbeheer van onze klanten voor nieuwe uitdagingen. Zowel SAAMS als EAMS beschikken over een asset management module.

Energy Quick Scan

Uw bedrijfsvoering moet CO2 neutraal, zelfredzaam of energieneutraal worden, en dat binnen 10 tot 20 jaar. Maar waar begin je? De Energie Quick Scan van Croonwolter&dros biedt uitkomst.

Automatisch Testen

Testen van nieuwe systeem af fabriek (FAT) en on site (SAT) zijn erg arbeidsintensief. In een tijd waarin tijd en kwaliteit schaarse middelen zijn biedt onze automatische testsysteem uitkomst voor onze klanten in de energiesector.

Digital Twin voor warmte/koude, elektra en waterstof

Met een digital twin kunt u niet alleen uw energienet of substation virtueel tot leven brengen maar ook real-time bewaken en aansturen. Zo kunt u snel uw mensen inwerken op systemen die nog niet operationeel zijn of het gedrag van uw energienet nauwkeurig in de gaten houden. Een technologie die al veel bij onze infra klanten wordt toegepast en nu ook meer bekendheid krijgt in het energiedomein.

Artifical Intelligence (AI)

AI is een revolutionaire technologie die machines in staat stelt te leren en beslissingen te nemen op basis van data. AI gaat meer en meer een cruciale rol spelen in de energietransitie.

Creatieve integrale oplossingen

We lopen voorop met innovatieve technologieën die we als system integrator samenvoegen tot één integrale oplossing.

Domeinkennis energiemarkt

We hebben veel ervaring met de processen en technieken in de energiesector en koppelen onze brede kennis van deze markt aan diepgaande IT- en OT-expertise.

Breed (financieel) partnernetwerk

Als system integrator beschikken we over een zeer uitgebreid netwerk van technische en financiële partners die net als wij thuis zijn in de energiesector.

OEM-onafhankelijk

Wij ontwikkelen leveranciersonafhankelijke systemen. Hierdoor kunnen we u beste integrale oplossingen bieden en bent u niet gebonden aan dure onderhoudscontracten van bepaalde leveranciers.

Samenwerken aan de energieoplossingen van morgen

De uitdagingen en ambities op energiegebied zijn enorm. Om de energietransitie in Nederland te versnellen zijn innovatieve technologische oplossingen nodig op tal van terreinen. Slimme automatisering speelt daarbij een sleutelrol.

Het besturingssysteem is het hart van elke installatie. Hier ligt de kracht van TAI. Digitalisering, informatisering, automatisering en standaardisering. Datagedreven, integrale besturingssystemen ontwikkelen en die integreren in één integrale oplossing. Samen met partners. Samen met u.

Als één team werken aan de energieoplossingen van morgen. Dat is TAI.

Wilt u meer over weten over onze energieoplossingen van morgen? Neem dan vooral contact op.

Aan de slag met TAI Energie?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!