Software Engineer

Aan de slag als Software Engineer Automatisering

Gebouwen worden steeds slimmer. Als software engineer heb je daar een belangrijke rol in. Je ontwerpt niet alleen applicaties maar je bent ook verantwoordelijk voor het testen en in bedrijf stellen van de software. Je werkt voor onze divisies infra, utiliteitsbouw en industrie.
Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Dennis:

Bekijk hier onze vacatures in de automatisering

Dennis over zijn vak als software engineer 

Logisch nadenken

“Ik heb elektrotechniek gestudeerd. Dat blijft voor mij de basis van mijn werk. Hoewel ik programma’s schrijf,  zie ik mezelf niet als een echte IT’er. Een computer openmaken is bijvoorbeeld niet iets wat ik dagelijks doe. Mijn werk is meer een kwestie van logisch nadenken dan van codes intikken.”

Duizenden pagina’s handleiding

“Een mooi project dat ik heb gedaan is een tunnel. Daar hebben we het hele computergestuurde besturingssysteem voor ontwikkeld. Er zitten meer dan 50 deelsystemen in de tunnel, die allemaal met elkaar moeten communiceren. Denk aan verkeerslichten, brandmelders en noodtelefonie. Het naslagwerk voor deze tunnel bestaat uit duizenden pagina’s.”

“Om de nieuwste technieken te kennen, volg ik regelmatig trainingen en cursussen.”

Ongelukken nabootsen

“Er is niets zo leuk als het in bedrijf nemen van een systeem.  Je bootst dan alle denkbare situaties na. Van files tot ongelukken. Doen alle systemen wat ze moeten doen? Sluiten de slagbomen als een te hoge vrachtwagen met hoge snelheid de tunnel inrijdt? Het heeft elke keer weer iets magisch als alles werkt.”

Een divers vak

“Het is heel leuk om voor de verschillende divisies te werken. In een tunnel zitten weer heel andere installaties dan in een fabriek of in een schip. Het is sowieso een heel divers vak. In de ontwerpfase zit ik samen met de eindgebruikers om de tafel om te kijken waar zij behoefte aan hebben. Na de oplevering geef ik de gebruikers een training. Ik praat met klanten, IT’ers, monteurs en ingenieurs.“

“In een tunnel zitten weer heel andere installaties dan in een fabriek of in een schip.”

Het belang van data

“Data wordt steeds belangrijker voor onze klanten. Zo zijn we nu een fabriek aan het upgraden waar dierlijke bijproducten worden verwerkt tot grondstoffen. Elke installatie levert straks gegevens op die centraal verwerkt worden. Aan de hand van de analyses van deze data kan het bedrijf zijn productieproces verder verbeteren.

Innovatie moet

“Ook zaken als big data en het internet-of-things zijn speerpunten van Croonwolter&dros. De ontwikkelingen in dit vakgebied gaan enorm snel. Als we niet achterop willen raken, moeten we wel innovatief zijn. Daarom werkt Croonwolter&dros samen met verschillende startups en hebben we afdelingen die zich uitsluitend bezighouden met innovatie. Om de nieuwste technieken te kennen, volg ik regelmatig trainingen en cursussen.”

Contact

Team Recruitment
Recruitment
Meer weten? Neem contact op met ons Recruitmentteam.