Servicetechnicus

Aan de slag als Servicetechnicus Maintenance Utiliteit

Ons werk houdt niet op bij de inbedrijfstelling van een project. Al in de ontwerpfase denken we na over het onderhoud en eventuele aanpassingen in de toekomst. Als Servicetechnicus voer jij die werkzaamheden uit. Die zijn zeer divers. Van het oplossen van een storing tot het preventief onderhouden of het vervangen van een complete installatie. Wil je meer weten over deze functie ? Lees hieronder het verhaal van Thomas:

Bekijk alle onze vacatures in de Utiliteit

Thomas over zijn vak als Servicetechnicus in de Utiliteit

Flexibel en klantgericht

 “In maintenance moet je eigenlijk altijd met de klant meebewegen. Dat vraagt om een bepaalde instelling. Klantgericht is het woord, denk ik. We deden bijvoorbeeld een project in een ziekenhuis. Er was ons beloofd dat we aan de slag konden in een MRI-kamer. Maar toen er een spoedgeval kwam, moesten we plaatsmaken. Het belang van de patiënt gaat immers voor. Daar moet je jezelf niet aan ergeren. Een uurtje later kun je weer aan de slag. Een flexibele instelling scheelt veel. Zo’n klant kan het ook enorm waarderen als je wat vroeger begint zodat je klaar bent voordat de patiënten komen.”

Hoe steekt het in elkaar

“In mijn vak weet ik vooraf vaak niet wat ik tegenkom. Overal hebben ze weer andere installaties. Andere merken, andere combinaties. Er zit steeds meer intelligentie in gebouwen je komt regelmatig dingen tegen die je nog niet kent. Je moet dan goed nadenken over hoe dingen in elkaar steken. Dat maakt het werk leuk. En het is geen schande om toe te geven als je iets niet weet. Binnen Croonwolter&dros is enorm veel kennis in huis. Er is altijd wel iemand die je om raad kunt vragen.”

“Er zit steeds meer intelligentie in gebouwen je komt regelmatig dingen tegen die je nog niet kent.”

Learning on the job’

“Ik ontwikkel me vooral in de praktijk. ‘dus. Ik ben eraan gewend om snel handleidingen te lezen. Je kunt dan niet zonder een beetje talenkennis. Veel handleidingen zijn in het Engels, en soms in het Duits.”

Het moet werken

“Wat voor mij de kick is? Als het werkt. Het maakt mij daarbij niet zoveel uit of het gaat om een groot of een klein project. Of we nu bergen intelligentie toevoegen aan een gebouw of alleen kabels en LED-strips aanleggen. Als een installatie bij de inbedrijfstelling precies doet wat hij moet doen, geeft dat een goed gevoel. Het tegenovergestelde is trouwens ook waar. Als iets niet werkt of nog niet helemaal klopt, dan blijft dat vaak ’s avonds door mijn hoofd spoken.“

“Wat voor mij de kick is? Als het werkt.”

Prima secundaire voorwaarden

“Croonwolter&dros is een grote organisatie. Een voordeel hiervan vind ik dat veel zaken uniform gemaakt zijn. De lonen zijn bijvoorbeeld gewoon eerlijk. Het komt niet voor dat iemand meer betaald krijgt dan een ander voor hetzelfde werk. Dit voorkomt onmin tussen collega’s. Daarnaast zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden gewoonweg top. Via de TBI krijg je een studievergoeding voor je schoolgaande kinderen, er is een fietsplan en je kunt een gedeelte van je lidmaatschapsgeld van de vakbond terugkrijgen.”

Contact

Team Recruitment
Recruitment
Meer weten? Neem contact op met ons Recruitmentteam.