Servicetechnicus

Aan de slag als Servicetechnicus Maintenance Utiliteit

Ons werk houdt niet op bij de inbedrijfstelling van een project. Al in de ontwerpfase denken we na over het onderhoud en eventuele aanpassingen in de toekomst. Als Servicetechnicus voer jij die werkzaamheden uit. Die zijn zeer divers. Van het oplossen van een storing tot het preventief onderhouden of het vervangen van een complete installatie.
Wil je meer weten over deze functie ? Lees hieronder het verhaal van Davy:

Bekijk hier onze vacatures in de Utiliteit

Davy over zijn vak als Servicetechnicus Maintenance Utiliteit

Verantwoordelijk voor 10 gebouwen

Als servicetechnicus werk ik op een luchthaven. Niet direct op de luchthaven, maar in de gebouwen er om heen. Ik ben verantwoordelijk voor alle gebouwgebonden installaties in 10 panden. Kantoren, loodsen, hangars. Ik doe serviceklussen, maar ook het reguliere onderhoud.

Afwisseling houdt je scherp

De nadruk ligt op W-installaties, maar bij een stroomuitval word ik ook ingepland door onze service-coördinator. De opdrachten zijn divers. Elke dag is anders. Die afwisseling houdt je scherp. Eén van de grootste klussen was een defect aan een koelmachine. Die moesten we uitzetten. Met acht man zijn we de hele nacht in touw geweest om een noodkoeling te plaatsen.

"...Elke dag is anders..."

In tien minuten op mijn werk

Ik zit hier alweer een tijdje en heb het hier erg naar mijn zin. Het is natuurlijk gaaf, zo'n luchthaven. Maar voor mij is dat niet het belangrijkste. Je kunt mij ook driehoog achter in Zwolle aan het werk zetten. De korte reistijd, dat vind ik wel prettig. Voorheen moest ik vaak veel reizen. Nu ben ik in tien minuten op mijn werk!

Bijblijven

Croonwolter&dros is main contractor, we hebben een langlopend contract. Het voordeel voor de klant is dat je precies weet hoe de installaties in elkaar zitten. Bij een waterprobleem weet ik bijvoorbeeld uit mijn hoofd waar alle afsluitpunten zitten. Natuurlijk is het cruciaal dat je constant bijblijft. Laatst zijn we weer helemaal op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen op het gebied van legionella-preventie. De veiligheid van het drinkwater staat natuurlijk voorop. 

"...We ontzorgen de klant..."

Kwaliteit, geen compromissen

Wij gaan altijd voor kwaliteit. Geen compromissen. Als wij ons werk goed doen, en dat doen we, verlengen we de levensduur van installaties. Dat willen klanten graag: goede installaties zo lang mogelijk laten draaien. Tegelijkertijd ontzorgen we de klant zo veel mogelijk. Is er een toilet verstopt, geen probleem. En als er een deur klemt, bij wijze van spreken, fiks ik het ook.

Het voordeel van groot

Croonwolter&dros is een grote organisatie. En dat is mooi: je kunt overal werken. Belangrijk, want soms, als je ergens lang zit, kun je blind worden voor de problemen die er zijn. Dan ben je die frisse blik helemaal kwijt. Tijd om te verkassen en dat is geen probleem bij Croonwolter&dros.

"...Je kunt overal werken..."

Werkplezier en waardering

Ook belangrijk is het contact met je leidinggevende. Regelt hij alles goed voor je? Krijg je de waardering die je verdient? Ik heb een hele goeie regiomanager, en dat is voor mij essentieel. Ik werk bij Croonwolter&dros om het werkplezier en de waardering.

Contact

Team Recruitment
Recruitment
Meer weten? Neem contact op met ons Recruitmentteam.