Servicetechnicus

Aan de slag als Servicetechnicus Beveiligingstechniek

Ons werk houdt niet op bij de inbedrijfstelling van een project. Al in de ontwerpfase denken we na over het onderhoud en eventuele aanpassingen in de toekomst. Ook als het gaat om intelligente beveiligingsinstallaties. Als servicetechnicus los je storingen op of je pleegt preventief onderhoud. Een andere keer vervang je een complete installatie. Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Mike:

Bekijk hier onze vacatures in de Utiliteit

Mike over zijn vak als Servicetechicus GBBS 

High-end security

“Ik werk bij  GBBS, een onderdeel van Croonwolter&dros. We zijn gespecialiseerd in high-end security systemen. Ik doe het onderhoud van een breed scala aan installaties en systemen. Van inbraakbeveiliging tot toegangscontrole, van bewakingscamera’s tot intercoms. Door de vele verschillende installaties blijft het werk uitdagend en afwisselend.“

Een innovatief vakgebied

“Gebouwen worden niet alleen steeds slimmer als het gaat om duurzaamheid en efficiënter werken, maar ook op het gebied van veiligheid. De eisen worden hoger en de mogelijkheden nemen toe. Het is een heel innovatief vakgebied. Er komen om de haverklap nieuwe producten op de markt. Zo zijn er nu al bewakingscamera ’s met bewegings- en gezichtsherkenning."

"We zijn gespecialiseerd in high-end security systemen."

Privacy

“We moeten ons niet alleen aan allerhande bouwvoorschriften houden, maar ook aan de privacywetgeving. Tijdens mijn werk zie ik namelijk regelmatig privacygevoelige gegevens. Zoals wachtwoorden van medewerkers, of de gegevens van een toegangssysteem. Daar moeten we heel voorzichtig mee omgaan. Persoonsgegevens mogen niet in de verkeerde handen vallen.”

Expert

“Ik ben opgeleid tot elektrotechnicus maar heb ook steeds meer kennis van ICT nodig. Onlangs volgde ik bijvoorbeeld een cursus over IP-netwerken. Croonwolter&dros wil dat alle medewerkers experts zijn in hun vakgebied. Daarom volg ik regelmatig cursussen, vooral trainingen van leveranciers van installaties. Het leuke is dat je tijdens zo’n training uitgebreid met apparatuur kunt spelen. In de praktijk kun je niet zomaar op knoppen gaan drukken, tijdens zo’n training kan dat wel.”

"Dat geeft me een gevoel van verantwoordelijkheid."

Strikt geheim

“We onderhouden de beveiligingssystemen in veel overheidsgebouwen. Op sommige van die projecten ben ik erg trots. Helaas zijn de namen strikt geheim. Dat heeft alles met de veiligheid te maken. Voordat je bij zo’n klant mag werken krijg je ook een uitgebreide screening. Je moet niet alleen een bewijs van goed gedrag overleggen, maar ook een Verklaring van Betrouwbaarheid hebben. Dat geeft me een gevoel van verantwoordelijkheid. Ik let tegenwoordig toch wat meer op dan vroeger.”

Zelfstandigheid

“Steeds vaker ben ik de enige monteur van Croonwolter&dros op een project. Het geeft wel een kick om zo zelfstandig te mogen werken. Hoewel je het nooit helemaal alleen kunt – heel vaak kom je iets tegen dat je nog niet kent en moet je iemand om hulp vragen. Dat is niet gek, je kunt tenslotte niet alles weten.“

Systemen testen

“Het testen van systemen vind ik erg leuk om te doen. Ik zit dan in de controlekamer en heb via een oortje contact met iemand anders die door het pand heen loopt en overal probeert het alarm te activeren. Ik kijk dan of het systeem op de juiste manier reageert.”  

Adrenaline

“Om de zoveel tijd heb ik storingsdienst. Als ik op mijn vrije avond gebeld word vanwege een storing, baal ik natuurlijk wel even. Maar zodra ik onderweg ben, begint de adrenaline te stromen. Dat blijft spannend. Als je de storing dan weet op te lossen, geeft dat een heel goed gevoel.”

Contact

Team Recruitment
Recruitment
Meer weten? Neem contact op met ons recruitmentteam