Servicetechnicus

Aan de slag als Servicetechnicus Infra

Ons werk houdt niet op bij de inbedrijfstelling van een project. Al in de ontwerpfase denken we na over het onderhoud en eventuele aanpassingen in de toekomst. Als servicetechnicus voer jij die werkzaamheden uit. Die zijn zeer divers. Van het het onderhoud aan een klein onderdeel tot het vervangen van een complete installatie. Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Rudolf:

Bekijk onze vacatures in de Infra

Rudolf over zijn vak als Servicetechnicus Infra 

Diversiteit

“Als servicetechnicus kom je van alles tegen. En dat geldt zeker bij Infra. De diversiteit van de installaties is enorm. De ene keer werk je aan lichtmasten, de andere keer aan datakabels, pompen of luchtventilatoren. In dit vak moet je dan ook een brede kennis hebben. Ik heb veel cursussen en trainingen gevolgd. Dat had ik vroeger op school niet verwacht. Toen dacht ik dat af en toe een cursus wel zou volstaan. Maar nu durf ik best te zeggen dat ik leergierig ben. Ik wil me steeds verder verbeteren.”

Tijdsdruk

“Maintenance betekent vooral veel controleren. Doet de installatie nog wat hij moet doen? Moet er iets worden aangepast of vervangen? Daarnaast los je storingen op. Dan is er eigenlijk altijd tijdsdruk. Als een tunnel dicht gaat, heeft het verkeer daar immers veel last van. Die moet zo snel mogelijk weer open. Onderhoud aan tunnels en bruggen vindt daarom vaak ’s nachts plaats.”

“Bij Infra is de diversiteit van de installaties enorm.”

40 km snelweg

“Ik werk nu vooral aan een groot infra-traject. Dit bestaat uit 40 kilometer snelweg, 2 tunnels en een brug. Zowat alle installaties op het traject kunnen vanuit één verkeerscentrale geregeld worden.”

Een grote hoeveelheid systemen

“Het is ongelooflijk hoeveel systemen er in een tunnel zitten. Van een intercom tot een meetsysteem voor uitlaatgassen, dat automatisch zorgt voor ventilatie als de lucht te ongezond wordt. Het zijn vaak geavanceerde systemen die veel intelligentie toevoegen. Zo zorgt de tunnel er zelf voor dat vrachtwagens die te hoog zijn de tunnel niet inrijden. Met een laser wordt de hoogte van een vrachtwagen gemeten. Meerdere systemen waarschuwen de chauffeur als zijn wagen te hoog is. En als hij dan nog niet stopt, wordt hij vanzelf tegengehouden.”

“Je kunt hier echt de mooiste projecten doen.”

Wegen die het verkeer regelen

“Infra wordt steeds slimmer. Zo bouwen we wegen die zelf het verkeer regelen. Stel dat er enkele kilometers voor een tunnel een file ontstaat, dan is het mogelijk om de verkeerslichten op rood te laten springen, zodat het verkeer niet in de tunnel stil komt te staan.”

Insteekhavens

“Croonwolter&dros denkt al in de ontwerpfase na over het onderhoud van een project. Dat merk je heel goed aan het grote Infra-traject waar ik nu aan werk. Daar zijn bijvoorbeeld handige insteekhaventjes gemaakt waar je veilig kunt parkeren als je bij een kast moet zijn.”

De mooiste projecten

“Je kunt hier echt de mooiste projecten doen. Zo ga ik binnenkort werken aan een grote waterkering. Een ongelooflijk indrukwekkend bouwwerk. En weer heel wat naders dan een tunnel of een brug.

Contact

Team Recruitment
Recruitment
Meer weten? Neem contact op met ons Recruitmentteam.