Projectleider

Aan de slag als Projectleider Utiliteit

Als projectleider ben je eindverantwoordelijk voor een project. Van de ontwerpfase tot de inbedrijfstelling. Je geeft leiding aan het projectteam en je organiseert het werk. Jij zorgt voor een tevreden opdrachtgever en een rendement waar iedereen tevreden over kan zijn. Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Frank:

Bekijk onze vacatures in de Utiliteit

Frank over zijn vak als Projectleider Utiliteit

Traineeship

“Na de LTS ben ik direct aan de slag gegaan als monteur. Maar na een paar jaar wilde ik toch meer en ging ik terug naar school. Eerst naar de MTS en daarna de HTS. Daar kwam ik in contact met Croonwolter&dros. Zij boden mij de mogelijkheid om een traineeship te doen. Dat was enorm leerzaam. In een jaar heb ik zowat alle afdelingen in het bedrijf gezien.“

De intensieve opstartfase

“De opstartfase van een project vind ik altijd het leukst. Die fase is heel intensief. Je probeert alles zo goed mogelijk in kaart te brengen en alle kansen en risico’s inzichtelijk te maken. Hoe beter de voorbereiding, hoe makkelijker de rest van het traject loopt. Maar er kunnen natuurlijk altijd verrassingen op je pad komen die grote impact kunnen hebben op het proces. In zo’n geval moet je snel schakelen.”

Een uitdagend project

“Een opdracht bij een truckfabriek was erg leuk om te doen. Het was een uitdagend project. Ik kreeg te maken met allerhande installaties die nieuw voor me waren. Het bedrijf was 24/7 in bedrijf en daar moesten we omheen werken. Maar uiteindelijk is het door de inzet van het gehele team gelukt en was de opdrachtgever zeer tevreden.”

“Er is veel veranderd in ons vakgebied. Bijna alles is tegenwoordig computergestuurd en installaties worden complexer.”

Steeds beter worden

“Vergeleken met pakweg 20 jaar geleden is er veel veranderd in ons vakgebied. Bijna alles is tegenwoordig computergestuurd. Installaties worden complexer. Je ziet ook steeds meer warmtepompen en zonnepanelen. Daarnaast veranderen natuurlijk ook onze werkwijzen. Zo zijn we nu volop bezig met BIM. Om bij te blijven volg ik veel cursussen. Croonwolter&dros geeft me daar alle mogelijkheden voor. Dit bedrijf heeft echt een drive om continu te verbeteren.”

“In een bunker met wanden van 1,5 meter dik moesten we met luchtdrukhiërarchie de nucleaire veiligheid waarborgen.”

Sleutelen aan een deeltjesversneller

“Het project waar ik het meest trots op ben, is de cyclotron van een ziekenhuis, een nucleair lab met een eigen deeltjesversneller. Wij deden alle werktuigbouwkundige onderdelen. Het was pas mijn 2e project als projectleider en het was enorm complex. We moesten specialistische medische apparatuur in het gebouw plaatsen. Daarnaast moesten we in de bunker, die wanden had van 1,5 meter dik, met luchtdrukhiërarchie de nucleaire veiligheid waarborgen. En dan hadden we ook nog eens te maken met een zeer strakke planning. Met het hele team hebben we daar een topprestatie geleverd. Supertrots!”

Contact

Team Recruitment
Recruitment
Meer weten? Neem contact op met ons Recruitmentteam.