Projectleider

Aan de slag als Projectleider Projecten in de Industrie

Als projectleider ben je eindverantwoordelijk voor een project. Van de ontwerpfase tot de inbedrijfstelling. Je geeft leiding aan de werkvoorbereiding en je organiseert het werk. Jij zorgt voor een tevreden opdrachtgever en een rendement waar iedereen tevreden over kan zijn. 

Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Cris.

Bekijk hier onze vacatures in de Industrie

CRIS OVER ZIJN VAK ALS PROJECTLEIDER INDUSTRIE

Goede leermeesters

Bijna 35 jaar geleden ben ik begonnen als leerling-monteur. Daarna ben ik inbedrijfsteller geweest, werkvoorbereider en assistent-projectleider. Om dit te bereiken heb ik veel cursussen gevolgd. En uiteraard gingen hier heel wat avonden in zitten. Maar misschien heb ik wel het meest in de praktijk geleerd, van mijn collega’s. In al mijn functies had ik goede leermeesters. Ik ben in ieder geval best trots op wat ik heb bereikt. Aan mijn carrière zie je dat er veel kansen zijn bij Croonwolter&dros. Dat is het voordeel van een groot bedrijf.”

“Je krijgt veel vrijheid en je kunt veel zelfstandig doen.”

Een kleine brug

“Ik heb in mijn carrière veel leuke projecten gedaan. Een die me echt is bijgebleven, is een bescheiden project uit 2000. Tijdens het EK voetbal in Nederland en België moesten we een kleine brug renoveren. Gedurende één weekend was hij afgesloten voor verkeer. In die tijd moesten we de ombouw gereed krijgen. Vanwege het EK was het enorm druk op de weg, mensen reden zelfs door de afzettingen. Dat maakte het moeilijk werken. Zeker onder die tijdsdruk. Maar we kregen het voor elkaar! Automobilisten en scheepvaartverkeer konden er op maandag gewoon weer door. Voor mij is dat sowieso een kick, als je iets afkrijgt binnen de tijd en binnen het budget. Daarbij maakt het niet uit of het om een groot of een klein project gaat.”

Kleine en grote projecten

“Ik doe nu vooral veel kleine projecten. Hoewel klein misschien niet het goede woord is – soms gaat het toch om een budget van enkele tonnen. Grote opdrachten zijn projecten van meer dan een miljoen euro. Die hebben al snel een looptijd van een half jaar. De diversiteit in mijn werk vind ik erg leuk.”

Betrouwbaarheid en kwaliteit

“Wat Croonwolter&dros onderscheidt van andere bedrijven? Wij lopen nooit weg van een opdracht. We komen onze afspraken na en maken af waar we aan begonnen zijn. We zijn betrouwbaar en leveren topkwaliteit. Croonwolter&dros is een op-en-top professioneel bedrijf. En de medewerkers worden dan ook als professionals behandeld. Je krijgt veel vrijheid en je kunt veel zelfstandig doen.

Slimme systemen

“Innovatie is standaard in dit vak. De instrumentatie en elektrotechnische installaties in fabrieken worden steeds slimmer en door systemen te koppelen krijgen bedrijven veel mogelijkheden.”

"Innovatie is standaard in dit vak.”

Onderdeel van TBI

“Dat Croonwolter&dros onderdeel uitmaakt van TBI, is niet iets wat ik dagelijks merk. We werken wel steeds vaker samen met TBI-zusterbedrijven. Ik vind het mooi dat we dan allemaal dezelfde stijl jasjes en busjes hebben. Het geeft me toch wel een trots gevoel als ik een busje van een ander TBI-bedrijf zie rijden. “

Contact

Team Recruitment
Recruitment
Meer weten? Neem contact op met ons Recruitmentteam.