Projectleider

Aan de slag als Projectleider van Projecten in de Industrie

Als projectleider ben je eindverantwoordelijk voor een project. Van de ontwerpfase tot de inbedrijfstelling. Je geeft leiding aan de werkvoorbereiding en je organiseert het werk. Jij zorgt voor een tevreden opdrachtgever en een rendement waar iedereen tevreden over kan zijn. 

Bekijk hier al onze vacatures in de Industrie

Het verhaal van Alex

Op zijn 19e begon Alex bij Croonwolter&dros als assistent-monteur. Nu is hij Projectleider in de Industrie en is hij verantwoordelijk voor de locaties in de regio Zuid-West. Lees hier zijn verhaal.

"...werken met collega's die op elkaar kunnen bouwen..."

Op 10 locaties in het Zuid-Westen zitten mijn vaste maintenance-teams, zo'n 92 collega's. Denk aan SLA- en prestatiecontracten. En eens in de zoveel tijd komt er een groot project langs waarvoor we offreren. Een nieuwe brandmeldinstallatie bijvoorbeeld, da's zomaar een project van vier jaar. We hadden laatst een DCS-migratie bij een groot chemisch concern. Een klus van vier jaar waar veel disciplines bij betrokken waren.

"Ondanks tegenwind toch presteren. Daar ben ik trots op."

We zijn goed in projecten draaien. We hebben de mensen, de kennis en de ervaring. Als een fabriek drie weken dicht gaat voor een 'turn around' staat er een enorme druk op de ketel. Of bij een MCC-wissel waar zo'n tien mensen in een kleine ruimte intensief bezig zijn. Daar praten we nog lang over na. Ondanks tegenwind toch presteren. Daar ben ik trots op.

Uiteindelijk ben je ook blij als een opdrachtgever tevreden is en onze doelstellingen gehaald zijn. En vraagt een klant bij een volgend project of jij weer projectleider wil zijn, dan streelt dat je ego natuurlijk.Dé uitdaging is het spanningsveld tussen de vaste projecten op contractbasis en grote, eenmalige projecten bij diezelfde klant die we echt moeten binnenhalen. In de 'day to day-projecten' is het geven en nemen. Maar zo'n groot project moet nauwkeurig afgebakend zijn. Wederzijds moeten we precies weten waar we aan toe zijn. Dan moet je soms wat strakker zijn. Het is de kunst om dat spel goed te spelen.

"Ons bedrijf is stabiel en sociaal"

We zijn een uniek bedrijf. Stabiel en sociaal. Onderdeel van TBI, niet beursgenoteerd, dus niet opgejaagd door de waan van aandeelhouders. Wij kunnen voor de lange termijn gaan én voor kwaliteit. Er is zelfs een TBI Studiefonds voor als je kinderen naar de middelbare school gaan. Klantrelaties hebben we hoog in het vaandel. Daarom zitten we zoveel op vaste locaties. Maar onze eigen mensen zijn zeker zo belangrijk. Veiligheid is prioriteit. We hebben onlangs niveau 4 van de Safety Culture Ladder gehaald. Vrij bijzonder.

Dé uitdaging is het spanningsveld tussen de vaste projecten op contractbasis en grote, eenmalige projecten bij diezelfde klant die we echt moeten binnenhalen. In de 'day to day-projecten' is het geven en nemen. Maar zo'n groot project moet nauwkeurig afgebakend zijn. Wederzijds moeten we precies weten waar we aan toe zijn. Dan moet je soms wat strakker zijn. Het is de kunst om dat spel goed te spelen.

"Onze mensen kennen een enorme loyaliteit, naar elkaar en de klant"

Onze mensen kennen een enorme loyaliteit, ook aan de opdrachtgever. Ze werken hier vaak al lang, kennen elkaar door en door, zijn vaak vrienden. Dan krijg je teams van collega's die op elkaar kunnen bouwen. Bij tegenslagen privé werken we mee aan oplossingen.

Je krijgt alle kansen naar een andere functie te groeien. Er zijn loopbaantrajecten, er is een online Leerportaal voor allerlei trainingen van LinkedIn-training tot Levensreddend handelen. En wil je een vaktechnische opleiding volgen, we hebben een heel royaal opleidingsbudget.

Contact

Team Recruitment
Recruitment
Meer weten? Neem contact op met Bastiaan.