Projectleider

Aan de slag als Projectleider Maintenance Utiliteit

Als projectleider ben je eindverantwoordelijk voor een project. Van de ontwerpfase tot de inbedrijfstelling. Je geeft leiding aan het projectteam en je organiseert het werk. Je zorgt voor een tevreden opdrachtgever en rendement waar iedereen tevreden over mag zijn. Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Twan:

Bekijk al onze vacatures in de Utiliteit

Twan over zijn vak als Projectleider Maintenance Utiliteit

Veel zelfstandigheid

“Voordat ik projectleider werd, ben ik werkvoorbereider geweest. Dat komt nu goed van pas. In de projecten die ik doe, is het niet altijd nodig dat er een aparte  werkvoorbereider is. Dan doe ik in de aanbiedingsfase ook de calculatie of maak een schetsontwerp. Dat vind ik ook leuk aan dit werk. Ik ben heel zelfstandig en begeleid opdrachten van aanbieding tot oplevering. Bij wat grotere opdrachten werk ik natuurlijk wel samen met een specialist, zoals een brandmelddeskundige.”

Kleine wijzigingen, veel impact

“Ik doe veel opdrachten voor een ziekenhuis in Eindhoven. Dat varieert van een extra stopcontact maken in een patiëntenkamer tot het aanleggen van een glasvezelverbinding in een OK. Soms lijkt een project in het ziekenhuis klein, maar regelmatig heeft het toch heel wat voeten in aarde. De kleinste dingen kunnen voor patiënten een enorme impact hebben op het ziekenhuisproces. Ik overleg hierover ook wel eens met de klinisch fysicus van het ziekenhuis, een expert op het gebied van geneeskunde én natuurkunde.”

"Ik werk heel zelfstandig en begeleid opdrachten van aanbieding tot oplevering."

Je moet flexibel zijn

“Op dit moment zijn we bezig met de vervanging van het verpleeg-oproepsysteem. Dat ligt door heel het ziekenhuis. Ook bij de Spoedeisende Hulp. En je weet natuurlijk niet van tevoren wanneer er daar een kamer vrij is. Dus moeten de monteurs heel flexibel zijn.”

Trots gevoel

“Dat je mag werken voor een interessante instelling als een ziekenhuis is een van de voordelen van een groot bedrijf als Croonwolter&dros. Ik woon in de regio. En elke keer als het ziekenhuis weer eens in de krant heeft gestaan, voel ik me toch wel trots. Daar heb ik dan toch maar mooi iets aan bijgedragen.”  

"..elke keer als het project weer in de krant heeft gestaan, voel ik me trots..."

Hoge eisen

“Een andere klant is een medicijnproducent. Daar hebben we te maken met superhoge eisen aan hygiëne en veiligheid. Voordat je daar een opdracht uit mag voeren, ben je soms al maanden bezig met de voorbereiding. En als je één foutje maakt, heeft dat vergaande consequenties. Het vergt discipline om dit werk goed uit te voeren. Dat kan alleen met de juiste collega’s. Die heb je bij Croonwolter&dros.”

Continu verbeteren

“Er verandert veel in ons vakgebied. De richtlijnen wijzigen elke paar jaar. Je ziet dat data steeds belangrijker wordt - zowat elk onderdeel van een bedrijf wordt op basis van IP verbonden. Verder neemt het energiebewustzijn van bedrijven toe: LED is de standaard en verlichting wordt steeds vaker slim aangestuurd. Daarnaast verbeteren we onze werkwijzen continu. Zo zijn we nu bezig met ED Controls. Een tool voor projectmanagement waarbij je op een tablet actiepunten kunt opnemen bij een tekening.”

Contact

Team Recruitment
Recruitment
Meer weten? Neem contact op met ons recruitmentteam