Contractmanager

Aan de slag als Contractmanager Maintenance in de Industrie

Hoe is het om te werken in de industrie? Sjoerd Coens is de contractmanager van alle maintenance werkzaamheden op een grote industriële plant in Bergen op Zoom. Lees hier zijn verhaal.

Bekijk onze vacatures in de industrie

Sjoerd over zijn vak als Contractmanager Maintenance Industrie

Vast team

De plant is van  een innovatieve multinational. Zo'n 1000 mensen werken hier aan kunststof producten voor de auto-industrie. Zoals platen harde kunststof die toegepast worden als transparante dakplaten in auto's. Met een vast maintenance-team van zo'n 25 collega's zijn we verantwoordelijk voor alle installaties rondom de fabriek. Zoals de toegangscontrole, de brandmeldinstallaties en de noodverlichting.

Mee-ademen

Het werk is afwisselend en dynamisch. Out of the box-denken moet soms. Onze grootste ambitie is 'mee-ademen' met de klant. En daar zijn we goed in. Meebewegen en vooruitdenken. Systemen veranderen constant. Je moet steeds een stap voor zijn, anders sta je alleen brandjes te blussen. Laatst moesten we een groot werk offreren. We adviseerden een andere oplossing dan gevraagd. Een commercieel risico, want ook andere partijen offreren. In dit geval leverde het een enorme besparing op. Dan laat je je meerwaarde zien als vaste contractor. Onlangs hebben we een nieuw contract gesloten waar ik nauw bij betrokken was . Een teken van vertrouwen in hoe wij werken .

"...'mee-ademen' met de klant, daar zijn we goed in…"

Veel verantwoordlijkheid

Iedere leidinggevende heeft een eigen stijl. Ik geef mensen veel verantwoordelijkheid. En dat werkt. Je moet een visie hebben over waar je met je team naar toe wilt. Twee keer per jaar gaat de thermometer erin. Waar staat het team over 5 jaar? Mijn deur staat altijd open. Maar je moet natuurlijk niet je voorman overslaan. Mijn grootste drijfveer is iedereen de juiste aandacht te geven.

"...iedereen de juiste aandacht geven..."

Turn around

Deze plant draait 24/7 het hele jaar door. Eens in de 3 à 4 jaar hebben we een 'turn around'. De fabriek gaat plat en er komen in ultrakorte tijd allerlei projecten bij elkaar. Werken onder hoogspanning. Dan ben ik apetrots op mijn team dat klaar staat voor elkaar. En de klus klaart op tijd.

Doorgroeien

Bij ons heb je alle kans jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Je kiest zelf welke opleiding je wilt doen, een aanvraag wordt hoogstzelden geweigerd. En er zijn loopbaantrajecten. Samen overleggen ze met je waar je, zeg in 4 à 5 jaar, naar toe wilt groeien.

Collegiale werksfeer

De werksfeer is gemoedelijk en collegiaal. Het is soms hectisch, maar we respecteren ieders privé-leven. Ik ben getrouwd met een lieve vrouw en heb drie jongens, dat is toch het belangrijkste. Ik kan werk en privé goed scheiden, zodat ik ook nog tijd heb voor mijn grote passie DJ, zijn.

"Sleur kennen we niet"...

Contact

Team Recruitment
Recruitment
Meer weten? Neem contact op met ons Recruitmentteam.