Velsertunnel

De Velsertunnel is een belangrijke verbinding voor de regio IJmond. Dagelijks rijden er zo’n 65 duizend voertuigen doorheen. De tunnel, met een leeftijd van bijna 60 jaar de oudste snelwegtunnel van Nederland, was toe aan een flinke renovatie. Vrijwel dagelijks veroorzaakten te hoge vrachtwagens schade aan het tunneldak. Ook moesten veel installaties, zoals het blus-en het ventilatiesysteem, worden vervangen zodat deze voldoen aan scherpere veiligheidseisen van de nieuwe tunnelwet.

Renovatie en onderhoud

De bedrijven BESIX, Dura Vermeer, Spie Nederland en Croonwolter&dros (samen het consortium ‘Hyacint’) voerden in opdracht van Rijkswaterstaat een grootschalige renovatie aan de Velsertunnel uit. De renovatie van de Velsertunnel was nodig om onder andere de doorrijhoogte van de tunnel te vergroten, de vluchtwegen aan te passen en alle tunneltechnische installaties te vernieuwen.

De bouwcombinatie is ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de tunnel gedurende zeven jaar.

Automatisering

Samen met SPIE was Croonwolter&dros verantwoordelijk voor het ontwerp, inkoop, realisatie, installatie en testen van de VTTI (verkeers- en tunnel technische installaties) maar ook voor het totale automatiseringssysteem, waaronder de tunnelbesturing. Croonwoler&dros leverde hiervoor specialistische kennis en kunde. De TBI-onderneming was ook verantwoordelijk voor de input van kennis en kunde aangaande het ontwerp en inkoop van de werkbouwkundige delen (tunnelventilatie, overdruk, brandblus- en vuilwaterinstallatie) van de TTI-systemen.

Stuur project door