Onderhoud bruggen en sluizen IJsselmeergebied

Verenigd in de combinatie Sherpa is Croonwolter&dros samen met Arcadis sinds 2013 verantwoordelijk voor het onderhoud en de modernisering van de kunstwerken rondom het IJsselmeer en de Randmeren. Dit bestaat in totaal uit zeven sluiscomplexen (twee op de Afsluitdijk, twee bij Enkhuizen en de sluizen bij Lelystad, Nijkerk en Kampen), de Ramspolbrug en het baggerspeciedepot IJsseloog. 

Het onderhoud aan de bruggen en sluizen in het IJsselmeergebied is risico gestuurd opgezet en uitgevoerd. Deze nieuwe aanpak is samen met Rijkswaterstaat uitgewerkt. Het omvat de instandhouding van de elektrotechnische en mechanische installaties en het verhelpen van civiele schades. Ook vallen er renovatiewerkzaamheden aan de sluiscomplexen bij de Afsluitdijk onder dit contract.

De Lorentz- en Stevin sluiscomplexen op de Afsluitdijk zijn van 2014 tot en met 2016 gerenoveerd. In 2016 heeft Croonwolter&dros in opdracht van Sherpa de gehele Bediening & Besturing vervangen. Daarnaast heeft Sherpa de houten remmingwerken vervangen door stalen, drijvende remmingwerken, zijn de aandrijvingen van de schutsluisdeuren vervangen, de draaibruggen geconserveerd en de spuimotoren gereviseerd. Het onderhoudscontract is op 1 november 2013 gestart en loopt door tot 1 juli 2020. 

Renovatie Afsluitdijk: Lorentz en Stevinsluizen

Gerelateerde verhalen

Stuur project door