Naturalis Biodiversity Center

Wij zijn trots per 1 januari 2021 verantwoordelijk te zijn voor het beheer en onderhoud van Naturalis Biodiversity Center. Naturalis neemt het voortouw en agendeert biodiversiteit aan de hand van haar collectie, data en uitgebreide kennis. Croonwolter&dros streeft naar duurzame, technologische vooruitgang met haar kennis. Samen werken Naturalis en Croonwolter&dros iedere dag opnieuw aan een wereld die mooier, duurzamer en gezonder wordt. 

De verschillende bouwdelen van Naturalis worden gebruikt om diverse collecties onder strenge klimaatcondities te bewaren, onderzoeken en tentoon te stellen. Hiervoor moeten de klimaatcondities in de diverse ruimtes permanent gewaarborgd worden. Om de klimaatcondities te garanderen en uitval- en storingen te voorkomen, zijn gedegen, vakkundig en consequente onderhoudswerkzaamheden. Gedurende de looptijd van de overeenkomst zetten wij een vast en enthousiast Croonwolter&dros team in die de gebouwen van het instituut goed leren kennen. Zo kan het team bewezen betrouwbaar de onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

“Met een vast team van technische experts zorgen wij ervoor dat wij niet alleen de wensen van Naturalis, maar ook van haar werknemers en bezoekers door en door begrijpen en dit meenemen in onze dienstverlening."
Paul Greving - Divisiedirecteur Utiliteit

Fotografie Scagliola / Brakkee

Roel van Unen, gebouwbeheerder Naturalis:

“Naturalis hecht grote waarde aan een effectief, efficiënt en duurzaam beheer van haar huisvesting. Denk hierbij aan de behoefte van bezoekers en de mensen die er werken. Het onderhoud dient uitgevoerd te worden door betrokken vakmensen die kunnen opereren in de dynamische museumwereld. Wij kijken hierin uit naar onze samenwerking met Croonwolter&dros."

Over Naturalis

Eind augustus 2019 opende Naturalis de deuren van de nieuwe locatie. Het nieuwe gebouw van circa 40.000 m2 huisvest het museum, alle laboratoria- en onderzoeksfaciliteiten, de kantoorruimte en de volledige natuurhistorische collectie van 42 miljoen objecten onder één dak. Trix, de Tyrannosaurus rex, die onderzoekers van Naturalis in 2013 opgroeven, heeft een vaste ereplaats in één van de tentoonstellingszalen.

We hebben de rijkdom van de natuur nodig voor voedsel, geneesmiddelen en energie. Naturalis staat voor het beschrijven, begrijpen en behouden van biodiversiteit. Met de collectie, kennis en data brengen ze biodiversiteit in kaart en bevorderen ze het behoud daarvan. Zo dragen ze bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken. De huidige biodiversiteitscrisis maakt het werk relevanter dan ooit.

Het ontwerp is van Neutelings Riedijk Architects. De renovatie en nieuwbouw van Naturalis Biodiversity Center Nederland is door onze TBI zuster J.P. van Eesteren bouwkundig gerealiseerd.

Stuur project door