Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft ons in mei 2022 opdracht gegeven voor de realisatie van de technische installaties op de nieuwe Neurologie & NeuroCare afdeling J11-Q. In juni 2022 zijn de werkzaamheden gestart. Wij zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de benodigde werktuigbouwkundige-, elektrotechnische-  en technische automatisering installaties. Ook stellen wij de huidige installaties veilig voordat de bouwkundig aannemer start met de sloopwerkzaamheden. De algehele coördinatie en planning ligt bij de bouwkundig aannemer Meerburg. Het eindresultaat, een verpleegafdeling die van alle comfort voor verpleging en patiënten is voorzien, wordt naar verwachting eind mei 2023 opgeleverd.

De realisatie van de verpleegafdeling VNNP vindt plaats in een bestaand ziekenhuis, namelijk op de 11e etage in de J-toren van het LUMC. Deze afdeling omvat de verpleegvloeren Neurologie, Neurochirurgie, NeuroCare en Psychiatrie. Men houdt zich hier bezig met de diagnostiek, de behandeling en het voorkomen van aandoeningen van hersenen, ruggenmerg, zenuwen en spieren bij mensen van alle leeftijden.

De nieuwe afdeling zal bestaan uit onder andere: 

  • 14 twee-bedskamers 
  • 7 één bedskamers (waarvan 5 met sluis) 
  • 2 bronisolatiekamers 

Daarnaast zullen er de nodige ondersteunende ruimten zijn, waaronder verpleegposten, utilities, spoelruimten, sanitaire ruimten, bergruimten en diverse kantoren. 

365/24/7 

We werken in een bestaand ziekenhuis waar de medische zorg 24/7 doorgaat. Bovendien is de aanrijroute voor leveranciers dezelfde aanrijroute als die van ambulances. De aanvoer van materialen naar de 11e etage vindt plaats via de bouwliften van het LUMC. De eerste bouwlift stopt op de 6e verdieping. De materialen zullen via een steiger om het gebouw met de tweede bouwlift naar de 11e verdieping worden gebracht. 

Werken in een omgeving waarin 24/7 wordt doorgewerkt, vraagt om een uitmuntende samenwerking. De focus in deze samenwerking ligt, naast de veilige werkomgeving, op de patiënten en andere gebruikers van het ziekenhuis. Wij zijn erg trots dat wij, na eerdere succesvolle samenwerkingen, wederom mogen samenwerken met het LUMC. 

Vervangen warmtepompen

In 2021 zijn de warmtepompen vervangen, deels vanwege veroudering maar ook vanwege de verduurzaming van het LUMC. De veiligheid is voor zowel het LUMC als Croonwolter&dros erg belangrijk. In samenspraak is dan ook een hijsplan gemaakt en diverse werkplannen om het materiaal veilig naar binnen te krijgen. 

Stuur project door