Campus Universiteit Twente

Mens en technologie versterken elkaar

De campus van de Universiteit Twente is de enige all-in campus in Nederland. Een ‘smart living lab’ van zo’n 200 voetbalvelden groot, waarop meer dan 12.500 studenten en ongeveer 4.000 medewerkers dagelijks studeren, werken, onderzoeken, wonen en ontspannen. Op zoek naar een partner om alle elektrotechnische installaties up and running te houden, kwam Universiteit Twente uit bij Croonwolter&dros.

State-of-the-art onderzoek en… een kapper

Universiteit Twente is een voortrekker op het gebied van digitalisatie en de 4e industriële revolutie. De gigantische campus aan de Drienerlolaan in Enschede herbergt dan ook state-of-the-art onderzoeksinstituten en labs gericht op nano- en biomedische technologie, ICT, technische geneeskunde, governance & gedragswetenschappen, engineering en geo-informatie wetenschappen en aardobservatie.

Daarnaast is het ook ‘gewoon’ het leef- en werkgebied van studenten en docenten uit meer dan tachtig landen. Een kleine stad met 3.000 studentenhuizen en -appartementen én tal van faciliteiten, zoals een supermarkt, wasserette, sport- en zorgfaciliteiten en zelfs een kapper.

In zo’n omgeving wil je geen risico nemen als het gaat om de uptime en perfecte werking van je E-installaties. Daarom heeft de universiteit gekozen voor Croonwolter&dros als vaste partner voor (preventief) onderhoud van alle elektrotechnische installaties op de campus, voor de komende tien jaar. In totaal gaat het om 57 panden.

“We verwelkomen Croonwolter&dros van harte op onze mooie campus en kijken uit naar een duurzame samenwerking. Gedurende het aanbestedingsproces hebben we Croonwolter&dros leren kennen als een professionele partner voor onze maintenance-werkzaamheden, op zowel samenwerking, inzet van personeel, procesbeheersing, communicatie en duurzaamheid. De universiteit is net een klein dorp, daarin zijn zulke kwaliteiten essentieel om van het werk een succes te maken.”
Nico Reurink - Contractmanager Universiteit Twente

Sterkere samenleving

Universiteit Twente presenteert zich als de meest ondernemende universiteit van Nederland. De website vermeldt: ‘Onze focus ligt daar waar mens en technologie elkaar versterken’. Dat zijn dan ook precies de aspecten waarop beide partijen elkaar vonden. Onder meer omdat we daar met een dedicated team van zo’n tien collega’s full time aan de slag gaan. En ongetwijfeld ook omdat we met ons tenderteam onze uiterste best gedaan hebben om voor deze prachtige klant aan de slag te kunnen. Er zijn tenslotte maar weinig plekken in Nederland waar je voor zo’n toonaangevend instituut aan zulke state-of-the-art installatiesystemen mag werken. En dat ook nog eens in dienst van onderwijs en wetenschap naar duurzame technologieën om onze samenleving sterker te maken. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

Het gebouw Langezijds voor de faculteit ITC is met een lengte van 220 meter één van de langste gebouwen van Nederland.

"Voor een toonaangevende klant als de Universiteit Twente aan de slag gaan, heeft voor ons een enorme strategische waarde. Samen met een uitstekend tenderteam en een dedicated team op locatie, ben ik ervan overtuigd dat dit een succesvolle en fijne samenwerking gaat worden!"
Sven Kroon - Commercieel Manager Croonwolter&dros

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? 

Neem contact met ons op!

Stuur project door