Amstel III

We wonen in een klein land met grote duurzame ambities omtrent leefbaarheid en functionaliteit van de omgeving. In de grote Nederlandse steden komen wonen, werken én recreëren bij elkaar. Maar hoe gaan we dat in de praktijk aanpakken?

Een mooi voorbeeld hiervan is het woongebied van Amsterdam-Zuidoost. Waar oude kantoorgebouwen in Amstel III plaats maken voor een groene gemengde stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken en leven. Een belangrijk onderdeel van het project is het verduurzamen van de gebouwen, volledig gasloos gebied en genoeg groen voor een optimale belevenis.

Onderdeel van dit nieuwe woongebied, zijn de projecten BRISK, AmstelNext en Hessenbergweg 109. Waar Croonwolter&dros samen met 3 ontwikkelaars; Synchroon, Certitudo en GreenTree Properties BV de krachten bundelen om invulling te geven aan het verduurzamen van het woongebied. Croonwolter&dros gaat hier gedurende dertig jaar de opwekking en levering van duurzame warmte en koude verzorgen voor ruim 500 appartementen en 20.000 m² kantoren vanuit één WKO installatie. Dit resulteert in een 100% CO2-neutraal gebied, dat blijvend voldoet aan wet-en regelgeving en duurzaamheidsverplichtingen en futureproof is: BENG en BREEAM Excellent

Samenwerking

“Samen met de ontwikkelaars Synchroon, Certitudo en GreenTree Properties BV hebben we niet de weg van de minste weerstand gekozen maar tijd en energie geïnvesteerd in intensieve samenwerking. Hierdoor bereiken we naast een aanzienlijke kostenbesparing ook een nog hogere CO2 reductie en een optimaal gebruik van de schaarse ruimte.”, Edwin Normann, Manager Smart Energy Croonwolter&dros.

“GreenTree Properties BV is enthousiast over de samenwerking met Croonwolter&dros, Certitudo en Synchroon. De projecten, welke een belangrijke as vormen in Amstel III, zullen fysiek met elkaar verbonden worden om zo te zorgen voor een duurzaam en toekomstbestendig woon-werkgebied. De samenwerking laat zien dat tussen commerciële partijen een goede oplossing gevonden kan worden voor de eisen welke aan duurzaamheid gesteld kan worden, zowel vanuit de markt als vanuit klimaatdoelstellingen.”, Eldad en Avidan Eitje, GreenTree Properties BV.

Over Amstel III

Amstel III is 200 voetbalvelden groot  en ligt tussen station Bijlmer ArenA, de A2, het Amsterdam UMC – locatie AMC en het spoor. Het is een van de best bereikbare plekken in Nederland.

De oude kantoorgebouwen in Amstel III maken plaats voor een groen gemengde stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken en leven. Een belangrijk onderdeel van het project is het verduurzamen van de gebouwen, volledig gasloos gebied en genoeg groen voor een optimale belevenis.

Edwin Normann
Manager Exploitatie
Wilt u weten wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Stuur project door