Thema's: Wij zijn Croonwolter&dros

Een bewezen expert in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van technische systemen. Croonwolter&dros is een van de grootste bedrijven van Nederland, gespecialiseerd in elektrotechniek, werktuigbouw, automatisering en informatisering. We tellen ruim 3.000 medewerkers en zijn actief in de markten: Utiliteit, Industrie en Infra.

Dit is jouw wereld

Een wereld gedreven door technologie. Het is belangrijk om te beseffen dat jij daarin altijd centraal staat. Dat is waar we bij Croonwolter&dros iedere dag mee bezig zijn: we werken iedere dag opnieuw aan een wereld die mooier, duurzamer en gezonder wordt.

Aan de hand van vijf universele thema’s helpen we je verder: veiligheid staat voorop bij alles wat we doen, duurzame oplossingen voor de korte én lange termijn, digitalisering als versterker, innovatie als versneller om verder te komen en samenwerken met allerlei partners en op verschillende niveaus voor het beste resultaat. Zo leggen we samen de focus op wat er echt toe doet.

Zo duurzaam mogelijk

Bij Croonwolter&dros zien we het als onze verantwoordelijkheid om alles wat we maken zo duurzaam mogelijk te doen en om bewustwording over duurzaamheid te stimuleren. Aan de ene kant gaat dit over het scheppen van een circulaire economie met ecosystemen waarin een eindeloze kringloop van grondstoffen en energie plaatsvindt. Dit is een doel voor de lange termijn. Het mede vormgeven van de energietransitie is een doel voor de korte termijn. Dit doen we door het bedenken en creëren van technische oplossingen voor het verlagen van CO2 en het opwekken en verbruiken van duurzame energie. Solar Optic Fiber is een voorbeeld van een slim en duurzaam systeem voor het verlichten van tunnels met zonlicht. Hiermee helpen we jou toekomstbestendig te zijn.

"Technologie is een belangrijke katalysator voor duurzame ontwikkelingen, die bijdragen aan een duurzame samenleving.”
Piet Jan Heijboer - Directievoorzitter

Slimme algoritmes...

De beschikbaarheid van data was niet eerder zo hoog. Real time data, kritische data, analytische data, het is allemaal voorhanden. Data zijn een versterker om dingen beter te doen, maar data verzamelen is geen doel op zich. De voortschrijdende digitalisering biedt alleen nieuwe kansen zolang de focus op de eindgebruiker ligt. Zoals met Truestate, een integraal dataplatform waarmee we de gebruiker in staat stellen gebouwprestaties real time te monitoren en blijvend te optimaliseren.

...Combineren met relevante data

Met behulp van data komt 100% voorspelbaar onderhoud in zicht waardoor de beschikbaarheid van assets verbetert. Door slimme algoritmes te combineren met de relevante data én onze domeinkennis verhogen we de betrouwbaarheid én de output van jouw assets. Zo creëren we meerwaarde voor jou als eindgebruiker van gebouwentunnels, installaties en andere assets. Op deze manier is digitalisering geen bedreiging maar een kans. Met virtual, augmented en mixed reality ondersteunen we bijvoorbeeld de monteur op afstand. Dankzij data science begrijpen we het gedrag van assets beter. Met digital twins kunnen we sneller, beter en veiliger ontwerpen. En met behulp van het Internet of Things monitoren en besturen we jouw asset op afstand en optimaliseren we het gebruik.

"Internet of Things (IoT) en met name Lora-technologie zou de oplossing kunnen zijn om de data van tienduizenden waterobjecten te verzamelen.”
Peter Withagen - Manager Watermarkt

Versnellen om verder te komen

Innoveren is net als data verzamelen geen doel op zich, maar een noodzakelijke manier om verder te komen: met nieuwe kennis, nieuw vakmanschap en nieuwe diensten. Nieuwe oplossingen die wij ontwikkelen moeten altijd bijdragen aan het doel om veiliger, efficiënter, beter en duurzamer te werken. Dan doen we bijvoorbeeld door steeds vaker te werken met slimme, gestandaardiseerde modules. Alle functies en oplossingen zijn vooraf ontworpen, gebouwd én getest. Hierdoor verloopt jouw project sneller, veiliger en betrouwbaarder. Slimme technici stippelen de route uit naar meerwaarde binnen jouw wereld. Dit alles om te versnellen en kennis en kunde toe te passen binnen soms nog onbestemde gebieden. 

"Innovatie vraagt om over de horizon te kijken. Met structuur en samenhang van innovaties kunnen we alles toepasbaar maken op projecten.”
Celeste Martens, Manager Technologie & Ontwikkeling

Samen het beste resultaat

De uitdagingen waar de wereld voor staat, vragen meer dan ooit om een gezamenlijke aanpak. In de keten, in contractvormen en in allerlei allianties, want door samen te werken aan hetzelfde doel, bereiken we samen het beste resultaat. Dat geldt voor veilig werken, voor het bedenken en implementeren van duurzame oplossingen en voor nieuwe digitaliseringsslagen. Samen innoveren is nodig om sneller verder te komen. Daarom brengen we mensen, bedrijven en systemen samen die als één samenwerken. Samen bepalen we de stip op de horizon en door kennis en kunde te bundelen, komt die stip steeds dichterbij. En kunnen we nieuwe stippen definiëren.

“In de zorg is steeds meer aandacht voor netwerkzorg. Waarom organiseert de bouwkolom zich niet in een zorgnetwerk voor het vastgoed?”
Paul Greving - Directievoorzitter Utiliteit

Veilig zijn en je veilig voelen is een recht

Onze medewerkers werken veilig, altijd en overal. Voor zichzelf en zeker ook voor jou: opdrachtgever, leverancier en collega. We zijn erop getraind om altijd veilig te werken, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Onze gouden standaard is dat iedereen ’s avonds weer gezond en wel thuis komt.

Veiligheid gaat ook over het beschermen van gebouwen, fabrieken, installaties en infrawerken. Het beschermen van assets draagt bij aan een veilige en gezonde werk- en leefomgeving. Assets genereren data en dankzij Internet of Things is alles met elkaar verbonden. Dataveiligheid en cyber security zijn daarom van het grootste belang. Voor jouw data én voor onze eigen data die gelinkt zijn aan onze identiteit en bedrijfszekerheid.

Benieuwd naar onze oplossingen?