Directie & TBI: Altijd voorop in een vakgebied dat continu in beweging is

Technologie maakt de wereld om ons heen steeds intelligenter. Croonwolter&dros is één van de leidende bedrijven in deze ontwikkeling. Al bijna 150 jaar staan we aan de wieg van de talloze innovaties die een grote impact hebben op werken, wonen, produceren en recreëren.

Directieteam

Croonwolter&dros jaarcijfers 2023, Onze ingezette koers werkt!

Croonwolter&dros heeft een heel goed jaar achter de rug. Onze cijfers over 2023 laten zien dat de doelen die we onszelf hadden gesteld zijn behaald en zelfs overtroffen.

Innovatief sinds 1875

Wolter & Dros begon in 1875 in Amsterdam. Toen centrale verwarming nog nieuw en onbekend was in Nederland, waren wij verantwoordelijk voor de aanleg van de eerste installaties. In 1876, een jaar later, werd de firma Croon Electrische Schellenmakers opgericht. Met de uitvinding van de gloeilamp, legden we de eerste elektrische verlichtingen aan. We begeleidden de omschakeling van kolen naar gas in de jaren ‘50. En toen de eerste windmolenparken verschenen, waren wij betrokken bij het ontwerp en het onderhoud. Met de fusie van Croon en Wolter & Dros in 2017, kwam er meer dan 280 jaar ervaring in techniek bijeen. Ervaring in een vakgebied dat als geen ander in beweging is.

Wij zijn onderdeel van TBI

TBI, dat al meer dan 40 jaar staat voor techniek, bouw en infra, bestaat uit 20 ondernemingen, ieder met zijn eigen vakmanschap en cultuur. Een hechte familie waarin we veel samenwerken maar ook eigen projecten uitvoeren. Elke onderneming is zelfstandig en verantwoordelijk voor zijn eigen succes. Bovendien heeft TBI een unieke organisatiestructuur met een onafhankelijke Stichting als enige aandeelhouder. Hierdoor wordt Croonwolter&dros niet gedreven door de waan van de dag en kunnen we ons samen met de andere TBI-ondernemingen richten op de lange termijn. Dat brengen we al sinds jaar en dag in praktijk. In onze duurzame manier van werken en in bijzondere projecten, voor de samenleving en voor onze eigen medewerkers. Op een structurele manier, zodat we echt impact kunnen maken.

TBI werkt al veertig jaar doorlopend aan een gezonde balans tussen de continuïteit van de TBI-ondernemingen en het welzijn van de samenleving. TBI investeert daarom veel van onze winst terug in onze bedrijven en in de maatschappij. Bijvoorbeeld door te investeren in cultureel erfgoed en het aanbieden van een Studiefonds aan alle kinderen van de vaste medewerkers van de TBI-ondernemingen. Kijk, dan doe je wat. 

De impact van een groot concern

Met in totaal 6.300 collega’s zijn we als TBI één van de grootste techniek-, bouw- en infraconcerns van ons land. De combinatie van deze disciplines is bijzonder. We hebben alles zelf in huis, en kunnen daardoor projecten aannemen die regelmatig de landelijke kranten halen. Daarbij lopen we voorop als het gaat om duurzaamheid: we willen in 2030 volledig klimaatneutraal bouwen.

Het beste van twee werelden

Als medewerker van Croonwolter&dros profiteer je van de voordelen van een grote werkgever met een sterk moederbedrijf.
Je krijgt de kans om binnen TBI aan grote, integrale projecten te werken, maar bent ook onderdeel van een bedrijf waar je iedereen kent. Je kunt concern-brede opleidingen volgen en jezelf ook ontwikkelen bij Croonwolter&dros als een specialist.
TBI is het derde techniek,- bouw en infraconcern van Nederland, maar het voelt als een familiebedrijf.

TBI. Maak de toekomst