Smart Industry: Digitalisering houdt de industrie concurrerend

Nederland beschikt over een industrie van wereldklasse. Om competitief te blijven, zijn echter nieuwe oplossingen nodig. Verregaande digitalisering kenmerkt toepassingen binnen Smart Industry.

Industriële bedrijven maken een transitie door naar digitale omgevingen, waarin ICT diep doordringt in alle facetten van het productieproces. Een slimme inzet van ICT verbindt installaties en maakt het mogelijk deze slim aan te sturen. Niet alleen binnen een plant, maar ook in de keten tussen bedrijven of bedrijf en klant.

Peter van Dam
Divisie Directeur Industrie

Seminar 'Smart Industry: Smart enough to have a predictable TCO?

ICT is belangrijkste groeisector

Slimme producten, processen en diensten kenmerken de Smart Industry revolutie. Dit is geen toekomstmuziek, maar het gebeurt nu al en brengt grote kansen met zich mee voor industriële bedrijven. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ICT de belangrijkste motor is voor productiviteitsgroei.

Dingen anders doen dan hoe deze altijd gedaan werden, daar draait het om. Innovativiteit is altijd al geweest wat succesvolle bedrijven onderscheidt van de rest. Dit geldt nu meer dan ooit. Of het nu om robotisering gaat, geïntegreerde processen of een slimmere aansturing van procesinstallaties: steeds weer brengen ze significante kosten- en efficiencyvoordelen met zich mee.

Multidisciplinaire kennis

Enkele aspecten van Smart Industry-toepassingen zijn interoperabiliteit, virtualisatie, decentralisatie, realtime inzicht, servicegerichtheid en modulariteit. Dit betekent echter wel dat diepgaande kennis van systemen en processen nodig is om de slag te maken naar een Industrie 4.0-organisatie. Kennis op ICT-gebied, maar ook expertise in procesautomatisering en system integration binnen de industriële sector.

Croonwolter&dros heeft  de kennis, de ervaring en het vakmanschap in huis om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden. Daarbij zoeken we altijd de verbinding. Met collega’s, klanten, andere organisaties en bedrijven. Maar ook tussen systemen en processen.

Seminar 'Smart Industry: data gedreven ondernemerschap

Aan de slag met Smart Industry?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!