Integraal tunnelontwerp en -realisatie

Integrale aanpak voor veilige en duurzame tunnels

Veiligheid, mobiliteit en beschikbaarheid moeten bij iedere tunnel optimaal zijn. Maar het ontwerpen en bouwen of renoveren van een tunnel is complex, en in de uitvoer zijn vele partijen betrokken. Hoe voorkomt u in zo’n complex en langdurig traject verrassingen die voor risico’s of vertraging zorgen, of zelfs voor het niet halen van de openstellingsvergunning? En hoe stemt u dit alles af met uw belangrijkste stakeholders en het bevoegd gezag? Een infrapartner die u ontzorgt in het gehele traject van ontwerp, realisatie en onderhoud is daarbij van onschatbare waarde.

Annemarie Rutgers
Manager Commercie & Tendering

Croonwolter&dros ontwerpt en realiseert op duurzame oplossingen voor tunneltechnische systemen. We zijn gespecialiseerd in system integration en assetmanagement, maar u kunt ons ook inschakelen als infrapartner voor het volledige traject. We bieden namelijk een integrale aanpak, van tunnelontwerp en -realisatie tot de oplevering en het onderhoud. Doordat wij alle expertise in eigen huis hebben, en het proces van A tot Z begeleiden, vloeien ontwerp en realisatie naadloos in elkaar over. 

Het voordeel voor u? U heeft één aanspreekpunt voor het hele project. En onze aanpak verzekert u ervan dat u volgens de afgesproken planning de openstellingvergunning krijgt voor een duurzame tunnel die zorgt voor optimale doorstroming en verkeersveiligheid. Wij bouwen met zo min mogelijk hinder voor de omgeving en houden in onze projecten altijd rekening met zowel de omgeving, uw budget en het milieu. 

Openstellingsvergunning op tijd

We voeren onze eigen beproefde aanpak, waarbij ontwerp en realisatie naadloos in elkaar overvloeien. Resultaat daarvan is dat wij voor alle tunnels, sluizen en bruggen die wij bouwen en renoveren de openstellingsvergunning gegarandeerd op tijd ontvangen.

Goede borging

Met Automatisering en Informatisering in eigen huis kunnen we het groeiende automatiseringsdeel in projecten meenemen in het verificatieproces en hoeven dit pas laat te splitsen van andere technische systemen. Functionaliteit op deelsystemen beter geborgd.

Inzet van vast kernteam

Het overgrote deel van onze werknemers zijn eigen medewerkers, die jarenlange ervaring hebben en perfect op elkaar zijn ingespeeld.

Testen op elk moment

Via onze functionele analyse en de bouw van een digital twin testen wij of de tunnel op elk moment aan alle eisen voldoet.

Integrale aanpak voor het beste resultaat

Integraal en functioneel ontwerp

Om een tunnel nu en in de toekomst optimaal te laten functioneren is een goed tunnelontwerp essentieel. Om vorm en inhoud naadloos op elkaar te laten aansluiten, verzorgen wij zowel het integrale als het functionele ontwerp. Dit doen wij door een virtuele kopie te maken van het nog te realiseren object: een Digital Twin. Deze Digital Twin is een volledig integraal ontwerp. Hierin werken onze collega’s van TAI (Technische Automatisering & Informatisering) nauw samen met onze partner Soltegro. Zo garanderen we dat álle eindgebruikers het gebruik van de tunnel als prettig ervaren. 

Naadloze overgang van ontwerp naar realisatie

Door het volledige, integrale project voor u te verzorgen, laten we de ontwerpfase naadloos overgaan in de realisatiefase. U heeft in de realisatiefase dan ook hetzelfde aanspreekpunt als in de ontwerpfase. In de ontwerpfase, bij de functionele analyse, hebben we samen met u integraal vastgesteld wat er moet gebeuren. In de realisatiefase bepalen wij als multidisciplinaire system integrator wat er wanneer moet gebeuren, en sturen wij het hele project aan.  

Onze specialisten van TAI (Technische Automatisering & Informatisering) maken volledig inzichtelijk wat, hoe en wanneer we opleveren. Ook maken ze al onze activiteiten traceerbaar gedurende de realisatie. Zo zorgen we op het afgesproken moment voor de openstellingsvergunning. 

Eén aanspreekpunt voor alle expertise

Als onderdeel van TBI hebben wij alle expertise in eigen huis of werken wij samen met gespecialiseerde partijen. Wij zijn uw partner en vaste aanspreekpunt voor het gehele traject, voeren de regie en houden rekening met budgettaire, maatschappelijke en omgevingsinvloeden. U kunt ons inschakelen als system integrator, maar ook als consultant. En voor het ontwerp, bouw, renovatie en onderhoud. Voor de civiele vraagstukken werken wij veel samen met TBI-onderneming Mobilis.  

Veiligheid voorop

Als iets in een tunnel belangrijk is, dan is het wel veiligheid. Om de gezondheid van de weggebruikers te garanderen, moeten de ventilatoren volledig betrouwbaar zijn, dient (nood)verlichting altijd te werken en wilt u volledig kunnen vertrouwen op de blusinstallaties. Alle cruciale systemen moeten 24/7 werken. 

Daar zorgen we voor. Met slimme technieken, preventief onderhoud en waar nodig back-up generators of transformators. We voldoen aan alle landelijke richtlijnen en internationale standaarden. Ter ondersteuning van onze processen hebben wij onze eigen CSME®-gecertificeerde veiligheidsengineers in dienst. Zo kunt u vertrouwen op een 100 procent operationele tunnel. 

Aan de slag met Integraal tunnelontwerp en -realisatie?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!