Innovatie infrastructuur

Innovatie: samen bouwen aan de toekomst

Als opdrachtgever van infra-objecten staat u voor uitdagende maatschappelijke opgaves die om nieuwe oplossingen vragen, zoals energieneutraal en circulair bouwen. Maar technologie en informatisering biedt ook steeds meer mogelijkheden om te verslimmen. U heeft daarbij een partner nodig die vanuit ervaring met u meedenkt over complexe, infrastructurele vraagstukken en dit ook in de praktijk kan brengen. 

Croonwolter&dros lost uw uitdagingen op innovatieve wijze op. We helpen u duurzaam te presteren door nieuwe, slimme technologieën succesvol in te zetten voor bestaande uitdagingen. U kunt ons zowel voor het ontwerp, de bouw als de instandhouding inschakelen, wat ervoor zorgt dat deze fases naadloos in elkaar overvloeien. Zo bouwen we samen met u aan de toekomst.

We bouwen en testen in virtuele werelden zoals digital twins. Zonlicht transporteren we over glasvezel om tunnels duurzaam te verlichten. Ook werken we met gelijkstroomslaan we energie op en zorgen we voor circulair materiaalgebruik. Zo maken we tunnels energieneutraal en dragen we bij aan circulaire klimaatdoelstellingen. En door predictive maintenance zorgen we voor een lange levensloop tegen minimale kosten. 

In ieder project waarin wij partner zijn, kijken we naar de mogelijkheden om te verduurzamen en te verslimmen. Zijn wij niet uw projectpartner, maar wilt u wel graag weten hoe u slim kunt innoveren? Wij adviseren u graag, dus neem hier gerust contact over op. 

Celeste Martens
Manager Technologie & Ontwikkeling
“Innovatie is de mentaliteit dat je groot denkt, klein begint, snel leert van je fouten, en uiteindelijk na succes opschaalt.”
Celeste Martens, Manager Technologie & Ontwikkeling

Energiepaspoort

Om u te helpen met het energieneutraal maken van infra-objecten, hebben we onze ontwerp- en bouwkennis gebundeld in de dienst Energiepaspoort. Wij onderzoeken op basis van data welke energiereducerende maatregelen het meeste effect hebben in uw specifieke situatie. In een paar stappen helpen wij u met een Energiereis waarbij het Energiepaspoort continu geactualiseerd kan worden. 

Bouw én ontwerp

We ontwerpen integraal infra-objecten, bouwen ze zelf en houden ze ook in stand. U profiteert van die dubbelrol, omdat onze ideeën niet alleen ideeën zijn, we bouwen ze immers ook zelf.

Ervaren én innovatiegedreven

Met ruim 140 jaar ervaring in infra als system integrator vindt u in Croonwolter&dros de betrouwbaarheid van een ervaren, grote partij, en tegelijk de innovatiedrang van een start-up.

Persoonlijke drive

We innoveren niet omdat het moet, maar omdat we het ongelooflijk belangrijk vinden om aan een duurzame wereld te werken.

Proeftuinen voor innovatie

De vele infraprojecten die wij in onderhoud hebben zijn prachtige proeftuinen om slimme innovaties in praktijk te brengen.

Samenwerken aan een mooie toekomst

Het feit dat Croonwolter&dros zowel het ontwerp als de bouw van innovatieve oplossingen kan verzorgen, betekent niet dat we alles alleen doen. Wij geloven juist in de kracht van kennisdelen en samenwerken. Met u als opdrachtgever, maar ook met andere partijen in de markt. 

Als adviseur stellen wij onze kennis graag beschikbaar aan anderen. Zo is Onno Sminia, Innovatiemanager Infra bij Croonwolter&dros, in september 2020 aangetreden als coördinator Duurzaamheid bij het Centrum Ondergronds Bouwen (COB). Omdat we ervan overtuigd zijn dat je innovatie niet in je eentje doet, maar in gezamenlijkheid binnen én buiten de sector. 

Ook innoveren binnen de Infrastructuur?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!