Predictive Maintenance

Grote ingrepen voorkomen met voorspellend onderhoud 

Storingen aan infra-objecten komen altijd ongelegen. Áls ze optreden wilt u ze zo snel mogelijk verholpen hebben. Maar liever nog wilt u ze helemaal voorkomen, zodat uw tunnel, brug of sluis altijd betrouwbaar, beschikbaar en veilig is. Dat kan door predictive maintenance toe te passen: onderhoud vóórdat een component versleten raakt of kapot gaat. 

Besteedt u het onderhoud uit aan Croonwolter&dros, dan onderhouden wij uw assets precies op het juiste moment. Niet preventief te vroeg of correctief te laat, maar op het moment dat het nodig is.

Martijn Marijnen
Programma Manager Asset Management
"Met genoeg data en de juiste algoritmische berekeningen kan er voorspellend te werk gegaan worden. Predictive maintenance is inmiddels een feit en heeft de toekomst, zeker omdat de technologie die daarvoor nodig is, steeds betaalbaarder wordt.”
Celeste Martens, Manager Maintenance

Door goed assetmanagement en met de allernieuwste innovatieve technologieën voorspellen en onderbouwen wij nauwkeurig wanneer onderhoud aan de verschillende assets nodig is. Door middelen nét voordat ze versleten zijn te vervangen, voorkomen we grote ingrepen. Zo is predictive maintenance niet alleen duurzaam, maar levert het u ook flinke kostenbesparingen op. We zetten dit dan ook steeds vaker in en streven zelfs naar 100 procent predictive maintenance.

Brede scope

Wij focussen niet op delen van het object, maar op het geheel. Met onze multidisciplinaire kennis kunnen we de onderhoudsmomenten op elkaar afstemmen en daarmee de overlast voor de omgeving laag houden.

Unieke sensor-toolkit

Met onze sensor-toolkit (IoT) krijgen we snel inzicht in het gedrag van de assets, en maken we zaken als energieverbruik, slijtage en duurzaamheid inzichtelijk.

Perfecte afstemming

We doen alleen wat nodig is door problemen en oplossing perfect op elkaar af te stemmen. Zo halen we op een duurzame manier en met zo min mogelijk kosten het beste resultaat. Wij hebben hierbij oog voor zowel de organisatie als de cultuur.

Doorontwikkeling in proeftuinen

Alle innovaties en ‘lessons learned’ brengen we in praktijk in onze proeftuinen: eerder door ons gerealiseerde projecten die we nu in onderhoud hebben. Zo komen innovaties ook snel beschikbaar voor uw project.

Zo pakken wij het aan 

Predictive maintenance of voorspellend onderhoud gaat om het detecteren, diagnosticeren en prognosticeren van afwijkingen in de diverse assets, met als doel componenten tijdig te kunnen vervangen of repareren. Dit doen we met data, sensoren, algoritmische berekeningen en regelmatige inspecties. Tijdens de ontwerpfase plannen we dit al in. Alles draait bij Croonwolter&dros namelijk om assetmanagement. We kijken daarbij naar de gehele  -levenscyclus – van tender tot sloop – om de balans tussen kosten, risico’s en prestaties te optimaliseren.
Bij langlopende onderhoudscontracten werken wij altijd op basis van predictive maintenance. Dit gaat niet alleen over het onderhouden of in stand houden van de assets, maar ook over verduurzamen en toekomstbestendig maken. Zo geven we u advies voor minder CO2-uitstoot en circulariteit, zodat u ook op dat gebied uw doelstellingen kunt behalen.

Aan de slag met Infra Predictive Maintenance?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!