Asset Management

Proactief asset management van onschatbare waarde

Industriële bedrijven opereren in een omgeving die steeds sneller verandert. Kosten en baten moeten in balans blijven in relatie tot risico’s. Een goed beeld is nodig van hoe assets presteren, nu en zeker in de toekomst.

Proactief asset management is onderdeel van een succesvolle bedrijfsstrategie. Of het nu om een enkele machine gaat of om een volledige plant: over de gehele levensduur zal deze naar verwachting moeten presteren. Machines moeten blijvend voldoen aan wet en regelgeving en een fabriek moet blijvend veilig draaien. Verschillende zaken kunnen dan aan de orde komen. Het onderhouds- en vervangingsprogramma bijvoorbeeld, of het toepassen van data-analyses om de oorzaken van een veelvoorkomende storingen te achterhalen.

Peter van Dam
Divisie Directeur Industrie

Bereik het vereiste prestatieniveau

Assetmanagement gaat over onderhoud van installaties, maar ook over beheer, conditie van assets en performance management door het systematisch en gecoördineerd inrichten van activiteiten en processen. Dit maakt assetmanagement allesomvattend. Maar voornamelijk gaat het om het bereiken van het gewenste- en vereiste prestatieniveau. Dit kan door de inzet van maintenance engineers, die op basis van onderhoudsgegevens en storingsgedrag analyseren. Of als sparringspartner op directieniveau. Assetmanagement consultants helpen al in de designfase van een project met het maken van de juiste keuzes voor assets over de gehele levensduur, van oplevering tot ontmanteling.

Alles in balans

Om niet alleen op korte, maar ook lange termijn het vereiste prestatieniveau te behalen, is assetmanagement een belangrijk gereedschap voor industriële assets. Allerlei factoren hebben impact op de bedrijfsvoering en een integrale benadering, vanuit de filosofie van analyse & improve, brengt alles in balans. Assets, kosten, risico's en doelen. Dit geeft zekerheid en stabiliteit in een turbulente wereld. En dat is van onschatbare waarde in elke industriële organisatie en draagt bij tot een duurzame bedrijfsvoering.

Aan de slag met Asset Management in de Industrie?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!