Energiemanagement: slim omgaan met energie

In jouw gebouwen en installaties wil je slim omgaan met energie. Zoveel mogelijk besparen en zelf duurzaam opwekken. Of het nou gaat om verlichting of isolatie, verwarming of koeling, zonnepanelen of laadpalen: onze energiemanagement-specialisten adviseren je over alle technieken en oplossingen. En samen met onze ontwerpers, bouwers en monteurs, voeren ze de maatregelen ook voor je uit. Haalbaar advies op papier, gegarandeerd resultaat in de praktijk.

"We geven een haalbaar energieadvies met gegarandeerd resultaat."

Voldoe moeiteloos aan de regels en voorkom sancties

Voor de energiehuishouding van jouw gebouw(en) gelden steeds meer overheidsregels. Je moet bijvoorbeeld voldoen aan de informatieplicht energiebesparing, de EED of het verplichte energielabel C voor kantoren. Of jouw gebouw moet aardgasvrij worden.

Onze specialisten weten de weg in al deze wetgeving:

  • Je voldoet aan de regels, nu en in de toekomst. Zo voorkom je dat je boetes krijgt of zelfs dat je je gebouw niet meer mag gebruiken.
  • Je hoeft je niet in de procedures te verdiepen. Onze specialisten leiden je van begin tot eind door het proces.
  • Je ziet gegarandeerd praktijkresultaat. Alle maatregelen die wij adviseren, kunnen we ook voor jou uitvoeren.

Emergis voldoet aan de EED-verplichting en bespaart direct energie

Emergis is een GGZ-instelling die 40 locaties door heel Zeeland gebruikt. In hun gebouwen moet Emergis voldoen aan de EED, een overheidsrichtlijn om energie te besparen. Zo begon de samenwerking met ons, die is uitgegroeid tot een partnerschap in energiemanagement.

Eerst verzamelden we samen gegevens uit energierekeningen, bouwtekeningen en steekproeven in 8 gebouwen. Zo voldeden we aan de EED-plicht en kregen we een beeld van de besparingsmogelijkheden.

Daarna voerden we de maatregelen door die zich snel terugverdienen zoals verlichting met LED en verwarming met HR-ketels. In de toekomst monitoren we het energieverbruik en maken we energiebesparing onderdeel van het beleid en het meerjarig onderhoud. Bijvoorbeeld door het plaatsen van HR++ glas.

Energiemanagement: maak groene ambities waar en verlaag de energierekening

Klimaatneutraal, aardgasvrij, Paris Proof, 0 op de meter. Heb jij groene ambities met jouw gebouw? Dan helpen onze specialisten je graag deze waar te maken:

  • Je krijgt een uitgewerkt plan om je ambitie te behalen op basis van het energieprofiel van jouw gebouw.
  • Je voert het plan zelf uit of vraagt ons dat te doen via een gegarandeerd energieprestatiecontract (EPC).
  • Jouw gebouw wordt niet alleen groener, je profiteert ook van hoger comfort en een lagere energierekening.

Aan de slag met Energiemanagement?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!