Electrical Heat Tracing: uw systemen altijd op de juiste temperatuur.

Voor industriële bedrijven is het van cruciaal belang dat hun systemen altijd op de juiste temperatuur blijven. De risico's die bedrijven lopen als zij hun installaties niet op temperatuur houden, zijn namelijk groot. Het productie-, warmte- en energieverlies kan miljoenen euro’s kosten. Dat wilt u uiteraard voorkomen.

Om de systemen altijd op de juiste temperatuur te houden, zet Croonwolter&dros al meer dan 70 jaar Electrical Heat Tracing in voor verschillende klanten. Deze onderhoudsvriendelijke en efficiënte methode om pijpleidingen, tanks, oppervlakken en andere assets op exact de juiste temperatuur te brengen en houden, gebruiken we veel in de (petro)chemie. Maar ook binnen de marine, offshore (bijvoorbeeld op ijsbrekers), in de infra (brand blussystemen, cruciale wegdekoppervlaktes bij tunnels en gebouwen) en in de utiliteit (sprinklerinstallaties en waterleidingen) is Heat Tracing zeer doeltreffend voor een goede doeltreffende temperatuur onderhoud.

Gerrit de Koning
Consultant

De impact van een degelijke installatie

Het specialisme waarbij met behulp van elektriciteit warmte wordt opgewekt is allesbehalve nieuw en de techniek is redelijk conservatief. De wijze waarop je echter met heat tracing om kan gaan, heeft wel degelijk stappen gemaakt. Men is zich steeds vaker bewust van het effect van niet of slecht werkende heat tracing en een goed onderhoudsplan is daarbij noodzakelijk. Het is niet meer belangrijk of het kabeltje goed tegen de leiding is gemonteerd, maar een gegarandeerde functionaliteit is waar het nu om draait.

Wat levert Heat Tracing u op?

Kostenbesparing

Door Heat Tracing direct mee te nemen in de ontwerpfase bij nieuwbouw en renovatie voorkomt u verstoringen en procesuitval en verlaagt u de onderhoudskosten.

Borging beschikbaarheid

Tijdige inspectie en onderhoud door gecertificeerde professionals waarborgt de kwaliteit en beschikbaarheid. Schakel ons flexibel in wanneer nodig, of besteed het volledige beheer aan ons uit.

Warmte- en energiebesparing

Met een solide installatie die goed wordt onderhouden en geoptimaliseerd, vermindert u warmte- en energieverlies en bespaart u op uw energieverbruik.

Vakwerk

Onze getrainde medewerkers zijn experts in reparatie van mineraalgeïsoleerde verwarmingskabels, ook in ATEX-omgevingen. Dat voorkomt kostbare vervangingen en procesuitval.

Het complete traject

U kunt bij ons terecht voor het complete traject, van advies en ontwerp tot realisatie en onderhoud. Daarbij kunnen wij u volledig ontzorgen door het traject van A tot Z te begeleiden. Maar u kunt ons ook voor één van onderstaande diensten inschakelen:

  • Advies voor uw warmtevraagstukken
  • Het ontwerpen van nieuwe Heat Tracing-installaties
  • Het renoveren en optimaliseren van bestaande systemen
  • Het installeren, beheren en onderhouden van installaties

Downloads

Artikel - Shell Moerdijk – Strenge vorstperiode geen probleem dankzij Heat Tracing PDF

Aan de slag met Electrical Heat Tracing?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!