Verschil IT en OT cyber security

De IT en de OT hebben ten opzichte van elkaar tegengestelde belangen met betrekking tot (cyber)security.

Operationele Techniek (OT) beveiliging van industriële systemen

De IT en de OT hebben ten opzichte van elkaar tegengestelde belangen. Operationele Techniek (OT) omvat het sturen en beheren van industriële processen middels hard- en software systemen. Waar de IT zich voornamelijk richt op het waarborgen van de vertrouwelijkheid van informatie, richt de OT zich voornamelijk op de beschikbaarheid en integriteit van systemen. In het OT domein is continuïteit van de processen van belang, deze kunnen niet worden gestopt of onderbroken zonder grote gevolgen.

Cyber Security for Control Systems (CS2) richt zich op de operationele systemen. 

Cyber Security for Control Systems (CS2), onderdeel van Croonwolter&dros, is een kennisintensieve, leveranciersonafhankelijke solution provider van cyber security gerelateerde consultancy diensten met een onderscheidende focus op operationele systemen.

Gescheiden waar het moet, samen waar het kan

Er ontstaat steeds meer interactie tussen het IT en OT landschap. Met name op operationeel niveau en op de uitwisseling van data van systemen en remote actions. Dit is noodzakelijk, terwijl op strategisch niveau die scheiding strikt in acht wordt genomen.

Wat heeft dit voor gevolgen voor compliance beheersingsvraagstukken op strategisch niveau ten aanzien van informatiebeveiliging en Cyber Security?

Meer hierover in het webinar. 

Aan de slag met OT Cyber Security?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!