Voorkom datalekken: vaak is een glimlach dé manier om ergens binnen te komen

De 'menselijke factor' heeft een groot aandeel in het veroorzaken óf voorkomen van datalekken.

ARDA – Een uniek programma voor een positieve gedragsverandering

Cybercriminaliteit is een actueel onderwerp. Denk aan De “Microsoft” scam, de cyberaanval op de Universiteit Maastricht en het Limburgs Voortgezet Onderwijs. Op basis van de Veiligheidsmonitor 2019 en registratiecijfers van de politie blijkt dat de traditionele criminaliteit daalt ten opzichte van de cybercriminaliteit. De ‘menselijke factor’ heeft een groot aandeel in het veroorzaken óf voorkomen van datalekken. Nalatigheid of onwetend gedrag van medewerkers ten aanzien van informatiebeveiliging, kan grote gevolgen hebben op de continuïteit van een organisatie. Medewerkers beïnvloeden en veranderen is vaak lastig. Ook vinden mensen cyber security vaak ‘technisch’ en ingewikkeld, meer iets voor de ICT-afdeling.

Een op maat gemaakt programma voor cyber security awareness

Het op maat gemaakte trainingsprogramma (ARDA) creëert op leuke, efficiënte en overzichtelijk manieren bewustwording bij medewerkers.

Maak medewerkers bewust

Croonwolter&dros CS2 verhoogt het bewustzijn van medewerkers als het gaat om cyber security.  Door mee te denken in concrete situaties, wordt cyber security ineens heel toegankelijk. Het op maat gemaakte trainingsprogramma (ARDA) creëert op leuke, efficiënte en overzichtelijke manieren bewustwording bij medewerkers. De onderdelen zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Zo lekt een medewerker van een fictieve organisatie in één van de afleveringen cruciale data, zonder dat zij dat door heeft. Cybercriminelen liggen op de loer en zijn uit op deze waardevolle data waarmee zij de organisatie chanteren. Het cyber security awareness programma verrast deelnemers met wisselende methodes en zorgt voor een hoog leerrendement.

“In hoeveel accounts kan een hacker komen met één van je wachtwoorden?”
Ruud Scholten - Account Manager CS2

Cyber security awareness programma  

Het is van groot belang dat cyber security en -bewustwording vaste en steeds terugkerende agendapunten blijven. Daarom bevat het cyber security awareness programma meerdere leermomenten. 

CS2 biedt hiervoor diverse programma’s aan.

Gamified cyber security awareness trainingsprogramma

Bent u benieuwd hoe u het bewustzijn van uw medewerkers ten aanzien van cyber security op een leuke en effectieve manier kunt verhogen? 

 

Aan de slag met OT Cyber Security en de bewustwording training?