Cyber Security for Control Systems (CS2)

Cyber Security, een must voor elke onderneming

Verstoringen binnen bedrijven, veroorzaakt door cybercriminelen, hebben in het verleden reeds gezorgd voor schadebedragen van miljoenen, maar ook voor indirecte schade, zoals imagoschade. 

Daar waar de IT systemen voornamelijk het doelwit waren, zijn nu ook de operationele systemen, ook wel de Operationele Techniek (OT) genoemd, het doelwit geworden. Door een verregaande integratie tussen IT en OT en door ontwikkelingen als “Smart Industrie” en ‘Internet of Things”, is het essentieel om de weerbaarheid ook hier te verhogen om verstoringen te voorkomen. CS2 helpt u om uw operationele systemen effectief te beveiligen. De ervaring leert dat je nooit te klein of te onbekend bent om slachtoffer te worden! 

Ruud Scholten
Accountmanager Cyber Security for Control Systems

CS2, een ervaren organisatie

CS2 is een kennisintensieve, leveranciersonafhankelijke solution provider van cyber security gerelateerde consultancy diensten met een onderscheidende focus op operationele systemen.

Als onderdeel van Croonwolter&dros heeft CS2 de afgelopen jaren een omvangrijk trackrecord opgebouwd in het cyberveilig en weerbaar maken van omgevingen en objecten binnen de markten water, publieke sector, energie en infrastructuur

CS2 is onder andere ISO 27001 gecertificeerd.

Meer over CS2

Valt uw organisatie onder de NIS2-richtlijn? 

Heeft u de zelf-evaluatie van Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC-NL) al ingevuld? Hiermee wordt duidelijk of de organisatie onder de NIS2-richtlijn valt en of de organisatie volgens de NIS2-richtlijn wordt gezien als ‘essentieel’ of ‘belangrijk’ voor het functioneren van de maatschappij en/of de economie. 

Wilt u meer weten over NIS2 of over cyberveiligheid in de industrie? Lees dan het artikel met Frank van Olphen, directeur CS2, op AutomationNL.nl

Doe de zelf-evaluatie

Niet naleven cybersecurityrichtlijn NIS2 kan zelfs bedrijfsbestuur aansprakelijk stellen

De nieuwe cybersecurityrichtlijn NIS2, de herziene Netwerk- en Informatiebeveiligingsrichtlijn, heeft als doel om de Cyberveiligheid en weerbaarheid van Europese netwerken en systemen te verhogen. Op zich is daar niks mis mee, maar Frank van Olphen, directeur CS2 benadrukt daarbij dat de impact van de regelgeving niet onderschat moet worden.

Lees het volledige artikel
Vele bedrijven denken dat zij oninteressant zijn voor hackers. Maar u bepaalt niet of u wordt aangevallen, dat bepaalt de hacker wel.

Privacy en AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) legt strenge regels op aan de verwerking van persoonsgegevens. Dit is voor elke organisatie belangrijk omdat softwaresystemen vaak persoonsgegevens verwerken, bijvoorbeeld van medewerkers, leveranciers of klanten. Om boetes en juridische problemen te voorkomen, moet de verwerking van deze gegevens voldoen aan de AVG. Naast cybersecurity-experts hebben wij ook gedegen adviseurs voor de privacy-kant van organisaties.

Privacy en AVG

Awareness

Vaak is een glimlach dé manier om ergens binnen te komen.

ARDA is een uniek programma voor een positieve gedragsverandering.
Het op maat gemaakte trainingsprogramma laat medewerkers op leuke, efficiënte en overzichtelijk manieren bewustwording creëren.

Lees meer

Onze aanpak

Door middel van een risico-inventarisatie worden uw cyberrisico’s in kaart gebracht en passende beheersmaatregelen gedefinieerd. De beheersmaatregelen richten zich op:

  • de organisatie (beleid en procedures);
  • de techniek en;
  • de mens (training en bewustwording)
Lees meer

Een beter securitybeeld van uw organisatie

Door de weerbaarheid van uw ICT-systemen te verhogen, vermindert u de kans op cyberverstoringen.
Een van de maatregelen die u als organisatie kunt nemen is het regelmatig uitvoeren van een security test. Zodoende verkrijgt u een beter securitybeeld van uw organisatie, weet u waar verbetering mogelijk is en wat mogelijk gecompromitteerd kan worden.

De tastbare sleutels tot het oplossen van ontastbare dreigingen

Tijdens hét event voor beveiligend Nederland, het FireSafety & Security Event in april verzorgden onze collega’s Frank van Olphen en Jos van Veluw een kennissessie voor de leden van de Vakcommissie Beveiliging van Techniek Nederland. 

De sessie, getiteld ‘De tastbare sleutels tot het oplossen van ontastbare dreigingen’, boeide bijna 40 aanwezigen. Ze namen het publiek mee in de wereld van cybersecuritywetten en -standaarden zoals NIS2 en de Cyber Resilience Act (CRA). Tevens benadrukten ze het belang van zorgplicht en de introductie van bestuursaansprakelijkheid. 
 

CS2 onderzoekt, adviseert en begeleidt u bij al uw cyber security vragen

Wilt u ook uw bedrijfsvoering binnen de dynamische digitale werkelijkheid van vandaag de dag borgen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!