ATEX: Werken in explosiegevaarlijke omgevingen

Veiligheid staat voorop in explosiegevaarlijke omgevingen.

Het zal niemand verbazen dat installaties en werkzaamheden op deze plaatsen aan de hoogste eisen moeten voldoen. Alleen gecertificeerde monteurs, die weten waar ze mee bezig zijn, kunnen hier hun werkzaamheden uitvoeren.

Organisaties waar explosiegevaar bestaat, moeten voldoen aan strikte richtlijnen op het gebied van apparatuur. Hetzelfde geldt voor de industriële monteurs die inspecties en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. ATEX-richtlijnen zijn er om de veiligheid te waarborgen. Om gecertificeerd te zijn om aan deze installaties te werken, doorlopen medewerkers een ATEX-Ex opleiding. Slechts enkele honderden hoogopgeleide specialisten wereldwijd voldoen aan de internationale norm IEC-Ex.

Marcel Geurts
Projectleider Survey and Inspection (CSI) / Drone inspecties

Unieke expertise

Expertise is van het allerhoogste belang in explosiegevaarlijke omgevingen. Maar deze expertise is ook schaars. Dat beseffen wij heel goed en daarom bekleden wij een pioniersfunctie op dit gebied in Nederland. Wij leiden onze monteurs op om volgens ATEX-richtlijnen te werken.

In onze organisatie beschikken wij over IEC-Ex gecertificeerde medewerkers. Elke monteur van Croonwolter&dros die werkt in een procesomgeving waar het risico bestaat op ontploffingen, weet precies waar hij mee bezig is.

Intensief kennistraject

Monteurs met een of meer IEC-Ex module-diploma's kunnen een persoonlijk certificaat aanvragen dat wereldwijd wordt erkend. Deze wereldwijd schaarse gecertificeerde specialisten doorlopen een intensief traject, van een basismodule en installatie en onderhoud van materieel, tot en met het testen van elektrische installaties en gedetailleerde visuele inspecties.

Aan de slag met ATEX?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!