Asset Management

De asset management oplossing voor jouw uitdaging

Of het nu gaat om vastgoed, infrastructuur of industrie, met goed asset management weet je wat je moet doen om je omgeving en installaties optimaal te laten presteren. Door goed asset management en slimme technologieën krijg je inzicht wanneer onderhoud aan de verschillende assets nodig is. Ook weet je welke mogelijkheden er zijn om het functioneren, de betrouwbaarheid, duurzaamheid, operationele kosten en levensduur optimaal te laten aansluiten op de huidige en/of toekomstige exploitatiedoelstellingen of doelstellingen van je bedrijfsvoering.

Asset management richt zich op het consequent en eenduidig vastleggen van de strategie, prestatie-eisen, installatiekenmerken en de actuele staat van onderhoud. Hieruit wordt vervolgens afgeleid welke beheer- en onderhoudsactiviteiten er nodig zijn om de gewenste prestatie-eisen te realiseren. Dit stelt ons in staat om de effectiviteit van de aanpak doorlopend te monitoren en optimaliseren.

Onze asset management oplossingen bieden grip en inzicht op:

  • Veiligheid en borging van wettelijke verplichtingen;
  • Kostenontwikkeling op (middel)lange termijn;
  • Prioritering en budgetteringsmogelijkheden voor kosten op korte termijn;
  • Mogelijkheden voor optimalisatie of verduurzaming van jouw installed base.

Wanneer de situatie in jouw markt of onderneming verandert, stelt asset management je in staat om snel en gericht te kunnen bijsturen.

Meer weten over Asset Management oplossingen binnen jouw markt?

Aan de slag met Asset management?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 

Proactief asset management van onschatbare waarde

Asset management draait om optimale prestaties, minimaal risico op storingen en zo laag mogelijke onderhoudskosten gedurende de hele levenscyclus van assets. Dit geeft zekerheid en stabiliteit in een turbulente wereld. En dat is van onschatbare waarde en draagt bij tot een duurzame bedrijfsvoering.

Om steeds de juiste beslissingen te kunnen maken, is proactief asset management nodig. Dit geeft een goed beeld van hoe assets presteren, nu en zeker in de toekomst. Verschillende zaken komen daarbij aan de orde. Het onderhouds- en vervangingsprogramma bijvoorbeeld of het toepassen van data-analyses om de oorzaken van storingen te achterhalen.

Asset management, van oplevering tot ontmanteling

Door activiteiten en processen systematisch en gecoördineerd in te richten, kunnen wij proactief assets managen. Hierbij ligt de focus op het bereiken van het gewenste- en vereiste prestatieniveau. Dit kan door de inzet van maintenance engineers, die onderhoudsgegevens en storingsgedrag analyseren. Of als sparringpartner op directieniveau. Onze asset management consultants helpen al in de designfase van een project met het maken van de juiste keuzes voor assets over de gehele levensduur, van oplevering tot ontmanteling.

Smart asset management en predictive maintenance

We richten de assets zo in dat we altijd actuele data uit kunnen lezen, waarmee we het toekomstige gedrag van de installaties kunnen voorspellen. Zo wordt predictive maintenance mogelijk, waarmee we precies op het juiste moment onderhoud kunnen uitvoeren. Op deze manier helpen we je de onderhoudskosten te minimaliseren, de beschikbaarheid te optimaliseren en de risico’s op de onderhouds(prestatie)contracten te beheersen.

Samen de juiste keuzes maken op het juiste moment

Als onderdeel van TBI hebben wij een zeer brede kennis in huis. Asset management loopt als een rode draad door alle gelederen heen. In onze vele langlopende onderhoudscontracten zijn wij continu bezig om tooling en processen te verbeteren en data te verzamelen. Zo investeren wij in nog beter asset management en daar pluk jij de vruchten van.

Als system integrator zorgt Croonwolter&dros niet alleen voor het functioneren van de installaties bij oplevering; wij zorgen ervoor dat onze assets over de gehele levensduur bijdragen aan jouw doelen. Daarbij creëren we een optimale balans tussen kosten, risico’s en prestaties.

Door duurzame relaties met onze opdrachtgevers op te bouwen, weten we precies wat er bij ieder project speelt. Wij verwerken de data van alle assets in jouw project en maken deze voor jou inzichtelijk. Zo maak je de juiste beslissingen op het juiste moment.

Peter van Dam
Divisie Directeur Industrie
Martijn Marijnen
Programma Manager Asset Management