Alarmmanagement = Datamanagement

Alarmmanagement maakt het proces voor uw operators beter beheersbaar

Informatiesystemen zijn mooi, maar wat als al die gegevens een belemmering vormen op het moment dat er gevaar dreigt en er dient te worden ingegrepen? In de praktijk van alledag zien we operators worstelen met het verwerken van soms duizenden alarmen per dag. Zien we hen door die overload van meldingen, belangrijke alarmen missen.

Onbedoelde missers met even ongewilde effecten: verlies van productietijd, schade aan mens en materieel, onveilige bedrijfssituaties en na verloop van tijd, overbelaste en gedemotiveerde operators. Slimme algoritmen en dashboarding bieden dan helderheid in de informatiebrij. Alarmmanagement maakt het proces voor uw operators beter beheersbaar.

Peter Withagen
Manager Watermarkt

Alarmmanagment verlaagt bedrijfsrisico's en verhoogt de efficiency 

Dankzij Alarmmanagement-algoritmen haalt u meer rendement uit uw alarmendata en uw operators. Het verlaagt de bedrijfsrisico’s, verhoogt de efficiency, de winstgevendheid en bedrijfsflexibiliteit en verbetert uw governance van veiligheid en voorschriftnaleving.

Wat levert alarmmanagement u op?

Procesinzicht

Alarmmanagement is erop gericht inzicht te geven in het proces, en alleen die meldingen te presenteren die actie vereisen. Croonwolter&dros heeft een intelligent programma die geautomatiseerd verbanden legt tussen de diversiteit aan alarmen.

Resultaten op 1 dashboard

Met alleen analyse bent u er nog niet. De uitkomsten worden via een dashboard overzichtelijk gepresenteerd. U kunt in 1 opslag zien wat de prioriteiten zijn, de alarmduur, de belangrijkste 10 top en een tijdslijn met alarmfrequenties.

EEMUA 191-standaard

Bijzonder aan onze dashboards is dat ze náást alle procesinformatie ook realtime inzicht geven in de status van het alarmsysteem ten opzichte van de ‘EEMUA 191-standaard’. Dit onderdeel meet de operationele effiëntie.

‘Bij Waterschap Rivierenland willen we een leidende rol in de afvalwaterketen. Zo hebben we met Croonwolter&dros weer een belangrijke stap gezet op het gebied van automatisering: met een intelligent systeem voor Alarmmanagement.’
André de Keijzer - Teamleider bedrijfsvoering Waterschap Rivierenland

Resultaten op 1 dashboard

Het dashboard van Croonwolter&dros is een offline interactieve scan met doorklikmogelijkheden die toegang geeft tot additionele informatie. Dat biedt meerwaarde ten opzichte van een statisch rapport op papier.

De analyse start met een invenarisatie van de huidige situatie, om die vervolgens te vergelijken met de normsteling van de EEMUA. Vervolgens wordt met de klant een oplossingsgerichte verdiepingsslag gemaakt, resulterend in een rapport met een interpretatie van de data. De toekomst is een online interactieve scan die de klant in staat stelt de status van de alarmen continue te scannen.

Impressie steady state

Croonwolter&dros voert jaarlijks diverse scans uit, voornamelijk in de markten food, (fijn)chemie en water. De vraag bij Waterschap Rivierenland luidde: “Hoe krijgen we inzicht in de 10.000 ‘alarmgevers’ verspreid over 215 locaties?

Croonwolter&dros TAI heeft naast kennis van alarmmanagement een brede expertise in zowel IT, industriële productieprocessen en infra. Door onze kennis van industriële productieprocessen te verbinden aan kennis over procesautomatisering en de vele IT-mogelijkheden en innovaties, kunnen wij u een integrale oplossing bieden. 

Ook stappen maken met Alarmmanagement?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.