Help je mee?

Altijd veilig thuiskomen

Croonwolter&dros wil dat iedereen iedere dag weer veilig thuiskomt. Daarom voeren we campagne onder het motto Veilig voor jezelf.

Gewoonlijk richt een veiligheidscampagne zich op de tijd die we doorbrengen op de werkvloer. Deze campagnes bieden kennis om te zorgen dat iedereen veilig kan werken. Maar iets weten is niet genoeg.

Wij moeten eerst denken en dan doen. En als we echt willen veranderen moeten we het eerst voelen. Daarom kiezen wij voor een doel dat groter en sterker is dan het individu. Dat verder gaat dan de tijd op de werkplaats of werkvloer.
Veilig voor jezelf begint bij dat gevoel en richt zich op de gevolgen van onveilig werken. De gevolgen van tijd besparen, geld besparen of stoer doen.

Want veilig werken doe je voor jezelf, maar ook voor anderen. In de eerste plaats voor je collega’s. Maar wie zijn er iedere dag weer blij dat jij veilig thuiskomt? Of intens verdrietig als dat niet gebeurt? Wie ben je tot last als je iets overkomt en je afhankelijk bent van zorg door anderen? Je familie. Je partner. Je kinderen. Ouders. Broers. Vrienden. Teamgenoten. Mensen die jou niet kunnen en willen missen.Voor de mensen die op je rekenen. Iedere dag weer.

Want als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor hen.

Piet Jan Heijboer,
Directievoorzitter Croonwolter&dros