Onderhoud Sijtwendetunnel

In de periode 4 december 2023 tot en met 18 mei 2024 werken wij aan de verlichting van de Sijtwendetunnel. Op deze pagina kunt u lezen wat wij gaan doen, waarom en wanneer.

Lees ook dit nieuwsbericht

Sijtwendetunnel

De Sijtwendetunnel ligt in de autoweg N14, onderdeel van de Ring Den Haag. De N14 is 5 km lang en verbindt de N44 bij Wassenaar met de A4 bij Leidschendam. De autoweg heeft 2x2 rijstroken zonder vluchtstrook. De Sijtwendetunnel is opgesplitst in 3 losse tunnels. Van oost naar west zijn dit de Vliettunnel, Parktunnel en de Spoortunnel; bij elkaar beter bekend als de Sijtwendetunnel. Tussen de tunnels in liggen met verkeerslichten geregelde kruispunten. 

Waarom nu verlichting vervangen?

Omdat het risico op storingen te groot wordt, kan het vervangen van de verlichting niet wachten op de grote renovatie van de Sijtwendetunnel die gepland staat voor 2030. Het vervangen van de verlichting moet op korte termijn gebeuren. Dit om de tunnel veilig te houden en te voorkomen dat de tunnel onverwacht dicht moet. In de tunnelwet staat dat een tunnel direct moet worden gesloten als de verlichting uitvalt. 

Door het vervangen van de verlichting te combineren met andere werkzaamheden, beperken we hinder door afsluitingen in de komende jaren. 

 

Energieverbruik omlaag

De SON-T-lampen worden vervangen door ledverlichting. De belangrijkste reden is de energiebesparing die hiermee wordt gerealiseerd.

In de Westerscheldetunnel heeft Croonwolter&dros hiermee het energiegebruik gehalveerd. Maar ook bij de grootse renovatie en restauratie van de Maastunnel is de verlichting vervangen door led. De Coentunnel en ook de Tunnel Swalmen (A73) worden binnenkort voorzien van ledverlichting. En uiteraard komt in de eerste energieneutrale tunnel ter wereld, in de A16 Rotterdam, ook ledverlichting. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden doordeweeks plaats van zondagavond 21:00 uur tot zaterdagochtend 7.00 uur. 
Op zaterdag en zondag zijn de tunnels overdag open zodat de Mall of the Netherlands bereikbaar blijft. 

Tunnel Afgesloten voor verkeer van 
Vliettunnel noordzijde Zondag 4 februari 21.00 uur tot zaterdag 24 februari 6.00 uur
Parktunnel noordzijde Zondag 25 februari 21.00 uur tot zaterdag 9 maart 6.00 uur 
Spoortunnel noordzijde Zondag 10 maart 21.00 uur tot zaterdag 23 maart 6.00 uur
Reserveweek 25 t/m 31 maart 
Spoortunnel zuidzijde Maandag 1 april 21.00 uur tot zaterdag 13 april 6.00 uur 
Parktunnel zuidzijde Zondag 14 april 21.00 uur tot zaterdag 27 april 6.00 uur 
Vliettunnel zuidzijde Zondag 28 april 21.00 uur tot zaterdag 18 mei 6.00 uur 
Reserveweek 20 t/m 26 mei  

Onderhoud tunnels Zuid Holland

Croonwolter&dros is verantwoordelijk voor het multidisciplinaire onderhoud van zes tunnels in Zuid Holland. Samen met Rijkswaterstaat wordt de beschikbaarheid optimaal gehouden en worden installaties vernieuwd. Hierbij zijn wij verantwoordelijk voor het onderhoud aan de technische installaties, maar ook het civiele en groene onderhoud in en rondom de tunnels.

Werken bij

Wil jij ook meewerken aan het optimaliseren van de beschikbaarheid van de infrastructuur in Nederland?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s!

Op de website vanAnaarBeter.nl vindt u informatie over wegwerkzaamheden aan rijkswegen, verkeershinder en voordelige reisalternatieven.

Onveilige situaties, zoals een voorwerp op de weg, kunt u melden via de gratis landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.