Waterconcept: RWZI's in recordtijd operationeel

De huidige zuiveringsstations zijn vaak verouderd en voldoen niet meer aan de eisen-van-nu en de nabije toekomst. Voorbeelden van die eisen zijn:

  • het kunnen opvangen van hoge piekbelastingen door klimaatverandering,
  • het kunnen verwijderen van meer en meer ongewenste micro-organismen vanuit de landbouw en door drugs- en medicijngebruik,
  • het voldoen aan nieuwe, scherpere KRW-wetgeving,
  • én het voldoen aan de flinke opgave vanuit de energietransitie.

TBI-ondernemingen Croonwolter&dros en Mobilis ontwikkelden samen met de watersector plus twee specialistische vaste partners, een nieuw, succesvol modulair totaalconcept dat waterschappen in recordtijd gereed maakt voor de toekomst. Met (indien gewenst) permanente verbetering door  Smart Asset Managment en doorontwikkeling binnen een ‘Goed-Beter-Best-filosofie’. 

Baanbrekend waterconcept: betere prestaties, in recordtijd operationeel, klaar voor de toekomst

De kern van de oplossing is een zich ontwikkelend, intelligent modulair installatieconcept dat gebaseerd is op échte samenwerking met álle disciplines en op een benadering vanuit de totale Life Cycle van de installaties.

Goedkoper in onderhoud, schaalbaar, aanpasbaar, vervangbaar

Dus ontwerp, bouw, gebruik, beheer & onderhoud én vervanging en/of sloop als één totaalconcept. 100% multidisciplinair, 100% modulair gebouwd met de volgende voordelen: goedkoper in onderhoud, schaalbaar, aanpasbaar en vervangbaar.

Mooi voorbeeld is de RWZI in Weert

Naast de bestaande installatie realiseerden we in Weert in no-time een vervangende installatie met een doorlooptijdbesparing van maar liefst 60% t/m ingebruikstelling, tegen een prijsbesparing van nog eens 20%.

RWZI-installaties in Panheel en Stein ook nieuw waterconcept

Van opdrachtgever WBL mochten we gelijk door met de vervanging van nog twee andere RWZI-installaties: in Panheel en Stein. Vanuit onze ‘Goed-Beter-Best-filosofie’ voeren we daarbij meteen weer verdere modulaire verbeteringen door. Dankzij onze standaardisatie van de techniek kunt u op uw beurt weer profiteren van al deze optimalisaties, modulaire verfijningen en conceptverbeteringen.

Uniek hierbij is de samenwerking met onze opdrachtgevers. We noemen het de Bouwteam+ aanpak. Een ‘Geen-Gedoe-aanpak’ waarbij het gezamenlijk belang en optimaal rendement voorop staan. We vertellen u er graag over meer.

Robert van de Sande

Manager Watermarkt

Vraag ons vrijblijvend het concept te presenteren, wij maken werk van uw uitdagingen!

Stuur e-mail