ZOC Kentalis Zoetermeer

Projectinformatie

Project ZOC Kentalis Zoetermeer
Locatie Zoetermeer
Opdrachtgever Koninklijke Kentalis
Architect Regio West

Nieuwbouw Zorg Onderwijs Centrum (ZOC)

Eind 2012 zijn de werkzaamheden voor het nieuwe Zorg Onderwijs Centrum (ZOC) van Koninklijke Kentalis in Zoetermeer gestart. In dit centrum kunnen mensen van alle leeftijden terecht die moeite hebben met horen en communiceren, omdat ze doof, slechthorend of doofblind zijn of ernstige communicatieproblemen hebben. Wolter & Dros regio West is bij de nieuwbouw verantwoordelijk voor de realisatie van de werktuigbouwkundige installaties, waaronder enkele duurzame technieken. Naar verwachting is de nieuwbouw eind juni 2014 gereed.

Afbeeldingen

  • BRON: ARCHITECTENBUREAU INBO

  • BRON: ARCHITECTENBUREAU INBO

Onderwijs- en zorgfuncties

De visie van architectenbureau Inbo toont twee gebouwen in een ovale vorm, samengesteld uit de toekomstige functies van het centrum, te weten onderwijsvoorzieningen (speciaal en voortgezet onderwijs) en zorg- en kantoorvoorzieningen. Het onderwijsgebouw wordt twee bouwlagen hoog en omvat een bruto vloeroppervlakte van circa 6.500 m². De zorg- en kantoorvoorzieningen worden in het centrumgebouw (diagnostisch centrum) gehuisvest en omvat met twee bouwlagen circa 2.300 m². Naast de zorg- en onderwijsfuncties biedt Koninklijke Kentalis tevens een woonfunctie aan haar cliënten. Deze woningen worden separaat van het ZOC gerealiseerd.

 

Bijdrage Wolter & Dros

Wolter & Dros draagt bij aan alle werktuigbouwkundige installaties, waaronder een warmte- koudeopslag installatie (WKO), een verwarmingsinstallatie (vloerverwarming- en koeling), HWA- en rioleringsinstallatie, sanitaire installatie en meet- en regelinstallatie. De ventilatie-installatie wordt uitgevoerd als balansinstallatie voor drie bouwdelen, respectievelijk voor het centrumdeel één en voor het onderwijsdeel twee stuks.