Verduurzaming Politie Noord

Projectinformatie

Project Verduurzaming Politie Noord
Locatie Assen
Opdrachtgever Politie Noord
Looptijd 3 jaar

Het Politiebureau te Assen heeft onlangs invulling gegeven aan de duurzaamheidsambitie van de Politie om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Sinds 2014 is de Politie Noord met Croonwolter&dros een WKO Garant traject aangegaan om zo de WKO installatie te optimaliseren.

WKO-installaties zijn uiterst duurzaam, bieden groot comfort en zorgen voor een lagere energierekening. Tenminste als uw installatie niet behoort tot de 70% van de WKO-installaties in Nederland die niet naar behoren functioneert. Croonwolter&dros verbetert de efficiency en prestaties van WKO's met WKO Garant: een quick scan en monitoring gevolgd door pro-actief beheer. Met als resultaat: minder CO2-uitstoot en energiekosten en optimaal comfort.

Aanzienlijke besparing

Croonwolter&dros heeft voor het politiebureau in Assen een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd door het plaatsen van een warmtepomp in een hoog temperatuur verwarmingssysteem. Nederland staat vol met gebouwen die gebruikmaken van een hoge temperatuur-verwarmingsinstallatie. De hoge temperaturen maken de inzet van duurzame energiebronnen een extra uitdaging, maar met de juiste inzichten is het mogelijk duurzame energiebronnen alsnog in te zetten.

Door de ruime ervaring die we van dergelijke installaties hebben, waren we in staat een energiebesparing en CO2-reductie voor de opdrachtgever te realiseren. De opdrachtgever voldoet hierdoor aan de eigen ambities op het gebied van energiebesparing, CO2-reductie en tevens aan alle wettelijke verplichtingen. De terugverdientijd van de investering is kleiner dan 5 jaar.

WKO Garant

Croonwolter&dros is bij het politiebureau Assen en Leeuwarden ook verantwoordelijk voor het beheer van de WKO installatie. Tot voor kort verkeerde de WKO in een onbalans. Het plaatsen van een warmtepomp gaat dit op den duur oplossen. Middels WKO Garant bewaken wij de WKO op ‘energetisch presteren’ en de wettelijke verplichtingen tot en met 2020. De komende jaren wordt de prestatie van de warmtepomp nauwlettend gevolgd en wordt er bijgestuurd indien noodzakelijk. Zo is het politiebureau verzekerd van een goed werkend WKO-systeem met een zo hoog mogelijk rendement. Als extra service wordt de Energie Prestatie Monitor ingezet, deze is altijd, met de actuele gegevens inzichtelijk voor onze WKO klanten.