Stadskantoor Utrecht

Projectinformatie

Project Stadskantoor Utrecht
Locatie Utrecht
Opdrachtgever Gemeente Utrecht
Architect Kraaijvanger
Counselor NS Poort
Looptijd apr 2011 - sep 2014

Het Stadskantoor Utrecht omvat 65.000 m2 en is een van de grootste gebouwen die momenteel wordt gebouwd in Nederland. Daarnaast is het met een maximale hoogte van 92 meter ook het hoogste stadskantoor van Nederland. Het gaat onderdak bieden aan elf gemeentelijke diensten, die nu nog verdeeld zijn over verschillende locaties in de stad. In het nieuwe gebouw komen 2.500 werkplekken. Croon verzorgt in opdracht van ontwikkelaar NS Poort de elektrotechnische installaties.

De bouw van het Stadskantoor Utrecht is een complex en ambitieus project en bevindt zich direct naast Utrecht Centraal, één van de drukste openbaar vervoersknooppunten van Nederland. Het stadskantoor wordt het centrale punt waar inwoners van Utrecht terecht kunnen voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten. Met het stadskantoor in het Stationsgebied wordt de gemeente beter zichtbaar, vindbaar en bereikbaar.

Voor de realisatie van het Stadskantoor Utrecht contracteerde ontwikkelaar NS Poort een drietal VolkerWessels ondernemingen; Boele & van Eesteren, G&S Bouw en HOMIJ Technische Installaties, en Croon Elektrotechniek.

Klik hier voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen bij Stadskantoor Utrecht

Stadskantoor Utrecht