Stadskantoor Leyweg

Projectinformatie

Project Stadskantoor Leyweg
Locatie Den Haag
Opdrachtgever Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer
Looptijd mei 2008 - apr 2011

De nieuwbouw van het Stadskantoor Leyweg is een 75 meter hoog, wit gebouw in de vorm van een driehoek. Het gebouw van zeventien verdiepingen biedt onderdak aan het Stadsdeelkantoor Escamp, een grote bibliotheek (1.328 m2), diverse gemeentelijke diensten en 49 appartementen. Dit ‘Tweede Stadhuis’ staat symbool voor de grootschalige vernieuwingsoperatie in Den Haag Zuidwest.

Afbeeldingen

Het Stadskantoor Leyweg biedt tot en met de negende verdieping vooral ruimte aan publieksfuncties en kantoren voor ongeveer 950 medewerkers. Boven de kantoorverdiepingen (op de 10de tot en met de 17de etage) worden 49 appartementen gebouwd. De garage heeft plaats voor circa 180 auto's, waarvan eenderde beschikbaar is voor de appartementen.

Bij de bouw van het stadsdeelkantoor stond duurzaamheid centraal. Door gebruik van duurzame bouwmaterialen, de modernste energiebesparingstechnieken (waaronder ook betonkernactivering ) is het kantoor een van de duurzaamste gebouwen van de gemeente Den Haag.

Wolter & Dros is verantwoordelijk geweest voor het leveren, installeren en geheel bedrijfsvaardig opleveren van de werktuigkundige installaties, inclusief warmte- en koude opslag (WKO).