ROC Mondriaan

Projectinformatie

Project ROC Mondriaan
Locatie Zuid-Holland
Opdrachtgever ROC Mondriaan
Looptijd jan 2008 - mrt 2008

ROC Mondriaan is een Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) in Haaglanden. Met 26 scholen in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk biedt ROC Mondriaan bijna 200 verschillende opleidingen en cursussen aan in twaalf bedrijfssectoren. Vanuit efficiency overwegingen heeft ROC Mondriaan ervoor gekozen om verschillende onderwijslocaties in een nieuw gebouw te centraliseren. Een nieuwe computerruimte was hierbij gewenst om de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van digitale informatiestromen te waarborgen. Croon Elektrotechniek heeft in zeer korte tijd, drie maanden, deze computerruimte gerealiseerd.

 

ROC Mondriaan was al vergevorderd met de nieuwbouw waar de nieuwe computerruimte moest komen. Het ontwerp-, engineering en realisatie van de computerruimte diende daarom binnen zeer korte tijd te worden uitgevoerd. Croon heeft als hoofdaannemer het project integraal (bouwkundig, elektrotechnisch en werktuigbouwkundig) benaderd. Goede samenwerking met de opdrachtgever en de leveranciers van IT apparatuur was hierbij cruciaal om de uitdagende planning te halen.

Croon heeft naast de primaire computerruimte, een schaduw computerruimte (back-up) gerealiseerd om de beschikbaarheid van digitale gegevens bij uitval te kunnen garanderen. De hoofdlocatie is uitgevoerd in een zgn. ‘Room-in-Room’ concept met modulaire bouwkundige delen die een hoge brandwerendheid (LPS 1175) en vochtdichtheid hebben. Door de modulaire bouw is zowel de Room-in-Room als de computerruimte demonteerbaar. ROC Mondriaan heeft gekozen voor een N+1 configuratie waarbij Croon verantwoordelijk was voor de gehele energie-, koude- en datavoorziening.

Croon verzorgt ook het onderhoud; meldingen van eventuele storingen worden direct afgehandeld door TBI Direct (24h/7 storingsdienst van de gezamenlijke TBI bedrijven waar Croon onderdeel van is).