Sensorische Zorgdomotica

Nieuwbouw Zorgcomplex DSV| Vlietstede Rijnsburg

Projectinformatie

Project Nieuwbouw Zorgcomplex DSV| Vlietstede Rijnsburg
Locatie Rijnsburg
Opdrachtgever DSV

In het nieuwe gebouw op de hoek van de Smidsstraat en de Oude Vlietweg bestaat uit vier verdiepingen en twee zorggebouwen, die door een glazen corridor met elkaar zijn verbonden. In het ene gebouw zijn 23 zorgappartementen ondergebracht voor cliënten met somatische aandoeningen, en in het andere gebouw zijn vier woongroepen gesitueerd van elk tien personen met psychogeriatrische aandoeningen en eigen ruime kamers voor elk van deze bewoners. Alle appartementen hebben een eigen badkamer en keukenvoorziening. Ook zijn er twee hospiceappartementen en vier kamers voor kortdurend verblijf, bijvoorbeeld voor herstel na een operatie. Het complex is in maart 2016 in gebruik genomen.

Croonwolter&dros heeft elke kamer voorzien van een CareConnect Icom wandscherm voor zorgalarmeringen en domotica sturingen. In de appartementen voorziet het scherm tevens in een video-deurintercom systeem. Bewoners kunnen via het scherm luisteren naar de kerkradio. 

DSV heeft voor haar nieuwbouwlocaties gekozen voor een intelligente vloer van Tarkett; “Floor in Motion”. Deze vloer signaleert zonder inbreuk op de privacy, beweging in de kamer en de badkamer en wanneer een bewoner valt. Deze intelligente vloersensor is door Croonwolter&dros geïntegreerd binnen CareConnect en zorgt automatisch voor een alarmering in de “zorgapp” op de mobiele telefoon van de zorgmedewerkers.

Met de intelligente halszender van CareConnect kunnen bewoners zich zelfstandig door het gebouw begeven en overal een alarm genereren met halszender. Zorgverleners ontvangen het alarm en zien direct waar de bewoner zich bevindt. Bewoners van de woongroepen kunnen via deze halszender ook worden beschermd tegen dwalen door het automatisch sluiten van deuren waar nodig.