Sensorische Zorgdomotica

Nieuwbouw Zorgcomplex DSV| Rustoord Lisse

Projectinformatie

Project Nieuwbouw Zorgcomplex DSV| Rustoord Lisse
Locatie Lisse
Opdrachtgever DSV| verzorgd leven

Naast het oude pand waarin DSV| Rustoord is gevestigd is nu een mooi en compleet nieuw zorgcomplex verrezen, voorzien alle moderne gemakken en comfort voor de ouderen die hier gaan wonen. Het nieuwe Rustoord bestaat uit twee gebouwen. Een van de gebouwen heeft op de begane grond een restaurant/recreatiezaal met keuken, een multifunctionele ruimte en kantoren. Dit gebouw heeft drie verdiepingen met op iedere verdieping een woongroep voor 10 dementerende bewoners. Deze bewoners hebben een gezamenlijke woonkamer waar wordt geleefd en samen vers gekookt. Iedere bewoner beschikt over een eigen zit/slaapkamer met eigen sanitair.

In het andere gebouw zijn drie kamers voor kortdurende opvang (crisisopvang) en 25 zorgappartementen onder gebracht. Deze zorgappartementen hebben 3 kamers en zijn bestemd voor bewoners met somatische aandoeningen. Het complex is in juni 2016 in gebruik genomen.

Croonwolter&dros heeft elke kamer voorzien van een CareConnect Icom wandscherm voor zorgalarmeringen en domotica sturingen. In de appartementen voorziet het scherm tevens in een video-deurintercom systeem. Bewoners kunnen via het scherm luisteren naar de kerkradio. 

DSV heeft voor haar nieuwbouwlocaties gekozen voor een intelligente vloer van Tarkett; “Floor in Motion”. Deze vloer signaleert zonder inbreuk op de privacy, beweging in de kamer en de badkamer en wanneer een bewoner valt. Deze intelligente vloersensor is door Croonwolter&dros geïntegreerd binnen CareConnect en zorgt automatisch voor een alarmering in de “zorgapp” op de mobiele telefoon van de zorgmedewerkers.

Met de intelligente halszender van CareConnect kunnen bewoners zich zelfstandig door het gebouw begeven en overal een alarm genereren met halszender. Zorgverleners ontvangen het alarm en zien direct waar de bewoner zich bevindt. Bewoners van de woongroepen kunnen via deze halszender ook worden beschermd tegen dwalen door het automatisch sluiten van deuren waar nodig.